Fler recensioner av Ulf Lundells nya roman eller bloggbok som vissa recensenter kallar den

No Comment 81 Views

Är Ulf Lundells nya roman en form av blogg? Ja, det frågar sig vissa recensenter. Så här säger Aftonbladets recensent Martin Aagård:

Han bloggar (eller vad man nu ska kalla hans ständigt pågående och åsiktsträngda skrivprojekt)…

Han fortsätter längre fram i recensionen:

Eftersom denna roman är så svajig att den knappast skulle getts ut under annat namn så blir det ganska uppenbart varför man trots all osammanhängande prosalyrik kan stå ut med att läsa Ulf Lundell.
Han är trots allt en underhållande bloggare.

Om uffe.blogspot.com existerat så hade jag följt den troget.

GPs recensent Johan Lindqvist är inte lika kritisk som många av sina kollegor i branschen, men han efterfrågar lite mindre och lite mer redigerat/kritiserat. Han skriver till exempel:

Jag skulle inte kalla det slarvigt eller ens ofokuserat. Tvärtom. Det går inte att bortse från Ulf Lundells alltjämt smittande energi. Den är och har alltid varit en av hans absoluta styrkor. Men känslan är att det i varje bok och varje skiva som kommit de senaste tio åren har funnits en kärna som med lite större tålamod och inte minst ett tydligare yttre motstånd hade kunnat växa till något väldigt mycket bättre och starkare.

Johan Lindqvist är fortfarande imponerad av Ulf Lundells sätt att skriva och gör även han en koppling till Ulf Lundell i sociala medier. Han efterfrågar Ulf Lundell som twittrare.

Lundell säger sig vilja tänja språket. Han lyckas ibland. Vänder och vrider på meningsbyggnad och ordföljd. Skärpan är stundtals imponerande. Vissa delar av texten kräver långsam och fokuserad läsning, medan and­ra stycken mest liknar kallprat vid kaffeautomaten.
Så även om han förmodligen skulle fnysa åt idén – Ulf Lundell skulle kunna bli en fantastisk twittrare.

Följ alltomuffe på twitter.

Även Sveriges radio har recenserat Allt är i Rörelse. Här är det Mikael Timm som står för recensionen. Lyssna på den här direkt.

Lyssna: Mikael Timm recenserar Ulf Lundells \"Allt \u00e4r i r\u00f6relse\"‘}” alt=”” />

Mikael Timm gör kopplingar till Ulf Lundells tidigare böcker och efterlyser lite mer berättarglädje. I recensionen säger han bland annat:

Lundell gör det för lätt för sig. Språket är stiliserat talspråk, som i Kjell Alinges program. Det räcker inte i en roman. Det som gjorde Jack, Sömnen, Kyssen läsvärda var berättarglädjen, en yvig generositet. Nu är Lundell lite småsnål, han hushållar med krafterna så att inte ens gnället fungerar, tar eld och blir vrede.

Läs hela recensionerna av Allt är i rörelse

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter