Ny turné, ny skiva och Lundell hyllar moderat – allt i samma intervju

No Comment 842 Views

Ja, Lundell släppte många bomber i intervjun Lundell till attack mot S och riskkapitalet med frilansjournalisten Björn Solfors. Artikeln släpptes i Dagens industri och citerades därefter friskt i andra tidningar. Att intervjun hamnar i affärstidningen nummer ett i Sverige är lite extra intressant. Kanske eftersom det är en affärstidning diskuterades ekonomi och politik. Bland annat hyllar Ulf Lundell finansministern:

Vi ska vara väldigt glada för att vi har Anders Borg nu i skuld­krisens Europa.

Han passar även på att ge Socialdemokraterna och Håkan Juholt en rejäl känga. Socialdemokraterna är helt fel ute enligt Lundell och han saknar den “gamla” socialdemokratin. Ulf Lundell säger:

Jag saknar mitt land och jag saknar mitt parti Socialdemokraterna, jag saknar det så mycket att jag nästan börjar gråta när jag tänker på det.

Det är så illa med socialdemokratin att Lundell inte tänker rösta på Socialdemokraterna så länge Håkan Juholt är partiledare. Margot Wallström tycks vara Lundells favoritkandidat till Socialdemokraternas partiledarpost. Han säger:

Men jag skulle rösta på Margot Wallström. Hon är den enda socialdemokrat jag kan se som kan sätta Reinfeldt och Borg på pallen. Hon borde faktiskt ta sitt ansvar och komma tillbaka, hon behövs mer än någonsin.

Mer om Ulf Lundells hyllningar och sågningar av politiker

Ny höstturné 2012 och ny skiva

Lundells åsikter om Moderaterna och Socialdemokraterna är intressant att ta del av, men det riktigt intressanta i DI-intervjun var dock att Ulf Lundell planerar att göra en höstturné 2012 och i samband med detta släppa en ny skiva. Ulf Lundell, som ställde in den förra planerade turnén på grund av utbrändhet, har fått tillbaka gnistan. Lundell har några år till att ge. Han säger:

Jag skulle vilja utforska musikens värld lite till, åtminstone tills jag fyller 65 år. Jag tror att jag åker på en soloturné och släpper en ny skiva hösten 2012. Sedan kör jag ett par år till.

Ulf Lundell är alltså frisk igen, vilket känns riktigt skönt. När frågan kring sjukdom dök upp sa Ulf Lundell:

Vilka hälsoproblem? Herregud, allt det där känns som fem år sedan.

Ny Lundell-skivan kommer att färgas av ilska och vrede

Lundellfansen kan vänta sig en svavelosande skiva den här gången. Skivan ska präglas av en ilska och vrede som med stor säkerhet har en politisk underton. Ulf Lundell säger:

– Jag är förbannad. Jag vill att det ska höras.

Mer om Ulf Lundells comeback

Expressen frågar sig om det inte ligger ett ekonomiskt motiv bakom den nya skivan och turnén också

Expressens reporter Fredrik Sjöshult har grävt lite i Lundells ekonomi och även jämfört med Lars Winnerbäck och Lena Philipsson. Sedan tidigare är det känt att musikartister idag inte tjänar så mycket pengar på skivor, turnéer kan dock ge en hel del pengar.

Ulf Lundells bolag Rockhead redovisar en kraftigt minskad intäkt samtidigt som det egna kapitalet minskar. Läs mer längst ned i artikeln Ulf Lundell är tillbaka.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter