Ulf Lundell utmanare på Svensktoppen

No Comment 254 Views

Ulf Lundell utmanar på Sveriges Radio P4:s klassiska Svensktoppen med låten Jag vill ha fest från senaste skivan Trunk. Den här veckan får vi hoppas på att de 5000 av SIFO utvalda röstberättigade personerna röstar “rätt” och plockar med Uffe på Svensktoppen igen.

Jag tror aldrig jag har hört talas om någon som blivit utvald för att rösta i Svensktoppen. Känner du någon? Om man är mellan 16-79 år och folkbokförd i Sverige så kan man i alla fall bli utvald och få ett röstkort hem i brevlådan. Med hjälp av en kod kan man sedan antingen rösta per telefon eller via webben.

Ulf Lundell utmanar i alla fall tillsammans med två andra artister Nina Persson (tidigare Cardigans) med låten Animal Heart och Arvingarna med låten Alla Rätt. Själva listan såg ut så här nu i helgen:

1 Strövtåg i hembygden – Mando Diao
2 Counting Miracles – Malena Ernman & Jerry Williams
3 Jag och min far – Magnus Uggla
4 Wake me up – Avicii
5 Colors – Laleh
6 Belong – Kevin Walker
7 I should´ve followed you home – Agnetha Fältskog & Gary Barlow
8 Händerna mot himlen – Petra Marklund
9 Ett tag till – Bo Kaspers Orkester
10 En sån karl – Agnes

Så mycket bättre säsong 4Ulf Lundell måste alltså peta ned starka konkurrenter som idolvinnaren Kevin Walker, Abba legendaren Agnetha Fältskog och några artister som badat i rampljuset av Så mycket bättre under hösten (och Magnus Uggla från förra säsongen).

Till Svensktoppen.

Lyssna på senaste programmet 2014-01-19.

Så mycket bättre – säsong 4 på

Agnetha Fältskog och Ulf Lundell

Vi ska heller inte glömma att Agnetha Fältskog arbetat tillsammans med Ulf Lundell på låten Snön faller och vi med den från Nådens år (1978). Agnetas ljusa stämsång höjer låten lite extra. Här har ni den på YouTube.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter