Örjan Ramberg huvudrollsinnehavarna i filmen Jack av Ulf Lundell 
alltomuffe.nu

Örjan Ramberg

Här hittar du information om Örjan Ramberg som medverkade som en av huvudrollsinnehavarna i den kultförklarade filmatiserade romanen Jack.

Ralf Örjan Valter Ramberg är född den 26 februari 1948 i Örgryte i Göteborg och är en av Sveriges största skådespelare. Han är anställd vid Dramaten sedan 1977.

Örjan Ramberg är bosatt på Djurgården i Stockholm och har tre barn: Tilde (tillsammans med skådespelerskan och före detta hustrun Ewa Fröling), August (tillsammans med skådespelarkollegan Lena Olin) och Georg (med skådespelerskan Lena Nilsson). Örjan Ramberg träffade inte sin far förrän vid fyllda 40.

Nedan listas de filmer som Örjan Ramberg varit med i och som finns tillgängliga att införskaffa.

Göran Stangertz och Kjell Bergqvist är de två andra skådespelarna som var huvudrollsinnehavarna i filmatiseringen av "Jack". Klicka på namnen för att läsa mer.

Har alltomuffe.nu missat någon film som Örjan Ramberg varit med i? Tipsa gärna i så fall genom att skicka ett meddelande till alltomuffe.nu via vår kontaktsida.

För att läsa mer om Ulf Lundells musik DVD fortsätt till avdelningen DVD. För att läsa mer om de musikvideos som Ulf Lundell skapat läs vidare under Videos.

För att kunna titta på videos (både officiella och inofficiella videos) och för att ge möjlighet att kommentera videofilmerna används alltomuffes videoforum.
Spännande spel onlineÖrjan Ramberg
Örjan Ramberg är för oss Lundellfans mest känd som Bart i filmen Jack. Han har dock medverkat i många andra filmer. Några av dessa redovisas nedan.

Sprängaren
Sprängaren


Fakta
Genre: Drama, Thriller
Regi: Colin Nutley
Åldersgräns: 11 år
Inspelningsår: 2001
Längd: 123 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Sprängaren
Christina Furhage, ansvarig för det kommande OS i Stockholm, sprängs i bitar på Victoriastadion. Varför mördas hon? Polisen börjar en närmast desperat mördarjakt.

Var ska de söka? Hos någon terrororganisation eller i OS-generalens närhet? Annika Bengtzon, kriminalreporter på Kvällspressen, finner samband som ingen annan vill se och utan att förstå det sätter hon igång krafter som till slut hotar hennes eget liv.

Bland skådespelare i filmen återfinns Helena Bergström, Reine Brynolfsson, Örjan Ramberg, Brasse Brännström, Pernilla August, Niklas Hjulström, Ewa Fröling, Maria Lundqvist, Tomas Pontén, Nina Gunke och Gunilla Röör.


Paradiset
Paradiset


Fakta
Genre: Drama, Thriller
Regi: Colin Nutley
Åldersgräns: 15 år
Inspelningsår: 2002
Releasedatum: 2003-06-11
Längd: 111 minuter

Finns hos:
CDON


Paradiset
Paradiset är den andra i serien av Liza Marklunds bästsäljande böcker som blir film. Efter den enorma succén med Sprängaren är det åter Colin Nutley som regisserar och Helena Bergström gör rollen som Annika Bengtzon.

Samtidigt som hon undersöker förhållandena gällande Paradiset – en stiftelse som påstår sig värna om misshandlade kvinnor – blir Kvällspressens Annika Bengtzon uppringd av Aida, en ung bosnisk kvinna som behöver hennes hjälp.

För Aida handlar det om liv och död – för Annika Bengtzon en chans till en bra story. Annika tar Aida till Paradiset – men varken Paradiset eller Aida är vad de utger sig för att vara...

Bland skådespelare i filmen återfinns Helena Bergström, Niklas Hjulström, Brasse Brännström, Jonas Malmsjö och Örjan Ramberg.

Extramaterial i DVDn:
- Fotogalleri
- Biografier
- Trailer


Stig Trenter - Träff i helfigur
Stig Trenter - Träff i helfigur


Fakta
Genre: Thriller/Deckare
Regi: Jonas Cornell
Åldersgräns: ?
Inspelningsår: 1986
Längd: 115 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Stig Trenter - Träff i helfigur
På den lilla skjutbanan utanför Stockholm är allt stilla i den råa septembernatten. Men i markörgravens dunkel är det något som inte stämmer: den mörka fläcken på marken är blod och när Harry Friberg (Örjan Ramberg) tittar upp mot de bägge genomborrade pappfigurerna inser han att den ena inte är gjord av papp...

Succéförfattaren Alf Iverssons mystiska död leder Harry Friberg och Vesper Johnson (Stig Grybe) till Stockholms förläggarkretsar, där de hamnar i en härva av hat, svartsjuka och penningbegär.

Var någon rädd för avslöjanden i den nyckelroman Iversson arbetade med? Och vad hade manuskriptet tagit vägen?

Frågetecknen är många och de båda kumpanernas slutledningsförmåga sätts på hårda prov innan de i sista minuten kan ringa in en desperat mördare, redo att slå till igen.

Bland skådespelare i filmen återfinns Ted Åström, Hans Bendrik, Mats Bergman, Agneta Ekmanner, Ewa Fröling, Lars Green, Stig Grybe, Frej Lindqvist, Örjan Ramberg och Lil Terselius.


Stig Trenter - Lysande landning
Stig Trenter - Lysande landning


Fakta
Genre: Thriller/Deckare
Regi: Jonas Cornell
Åldersgräns: ?
Inspelningsår: 1987
Längd: ? minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Stig Trenter - Lysande landning
Fotografen Harry Friberg får ett fotouppdrag vid Lindarängens Flyghamn i sto Stockholm. Uppdraget övergår till en mardröm när fotografen inbjuds till kräftfest av bolagets direktör.

Där under de svajande kräftlyktorna försiggår ett spel som ger Harry Friberg kalla kårar längs ryggraden.

När sedan flygdirektörens bil utsätts för sabotage och ett av bolagets plan mystiskt försvinner under en nattflygning rullar en mordhistoria igång där kriminalintendent Vesper Johnson, mannen med bäverprofilen och den eleganta mustaschen, måste använda hela sin kraft och list för att mördaren skall kunna ringas in.

Bland skådespelare i filmen återfinns Bjørn Andresen, Hans Bendrik, Ewa Carlsson, Stig Grybe, Thomas Hanzon, Åke Lindman, Göran Ragnerstam, Örjan Ramberg och Marie Richardson.


Stig Trenter - Idag röd
Stig Trenter - Idag röd


Fakta
Genre: Thriller/Deckare
Regi: Jonas Cornell
Åldersgräns: ?
Inspelningsår: 1987
Längd: 110 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Stig Trenter - Idag röd
När Harry Friberg lovar tidningen ett reportage som kommer få läsarna att tappa andan vet han inte hur sant han talar.

Han fotograferar ett mystiskt ljussken i vattnet utanför Blockhusudden och det visar sig fladdra över ett mord. Upptäckten leder Harry Friberg och kriminalintendenten Vesper Johnson rakt in i ett familjedrama i en miljonärsvåning vid slussen, där en mördare väntar i kulissen, beredd att slå till på nytt...

Bland skådespelare i filmen återfinns Anders Alnemark, Hans Bendrik, Carl Billquist, Märta Dorff, Stig Grybe, Heinz Hopf, Marika Lindström, Örjan Ramberg och Lotta Ramel.


Den enskilde medborgaren
Den enskilde medborgaren


Fakta
Genre: Komedi
Regi: Claes Eriksson
Åldersgräns: 7 år
Inspelningsår: 2006
Längd: 100 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Den enskilde medborgaren
Har ni observerat den nya månen som vi har fått i vår galax?

Förutom den vanliga månen har vi nu också förmånen. Men förmånen kan inte alla människor se. Bara vissa gynnade. Som befinner sig på en helt annan planet. Planeten Bonus.

Till exempel vissa direktörer i ett visst försäkringsbolag för några år sedan. Det här är en komedi om just dom direktörerna på planeten Bonus och deras svindlande färd tillbaka ner på jorden igen efter sin lilla månfärd.

Nu är detta naturligtvis ingen rymdfilm utan en mycket jordnära film där både vanliga och ovanliga människor stöts och blöts och möts så att det uppstår komik på de mest oväntade ställen.

Man kan å ena sidan beskriva den här filmen som en komedi om olika världar med olika värden och värderingar, där speciellt värdet på en av världarna plötsligt uppvärderas på ett högst ovärdigt sätt.

Å andra sidan kan man säga att detta är en film för dom som alltid längtat efter att få skratta åt människor som hälsar på varandra.

Bland skådespelare i filmen återfinns Knut Agnred, Anders Eriksson, Per Fritzell, Kerstin Granlund, Jan Rippe, Örjan Ramberg, Ingvar Hirdwall, Björn Granath och Krister Henriksson.


Falsk som vatten
Falsk som vatten


Fakta
Genre: Thriller/Deckare
Regi: Hans Alfredsson
Åldersgräns: 15 år
Inspelningsår: 1985
Längd: 97 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Falsk som vatten
Falsk som vatten är en film om svartsjuka och död av Hans Alfredson.

Den vackra poeten Clara blir blixtkär i John Hjortfeldt. Hon lämnar sin svartsjuke sambo för Johns skull. John börjar leva ett dubbelliv; ett liv som förlagsdirektör med fru och barn, ett annat med Clara.

Plötsligt får Clara för sig att hon är förföljd och bevakad. Av vem? Och varför? En rad mycket duktiga skådespelare deltar i Hasse Alfredsons täta thriller.

Bland skådespelare i filmen återfinns Stellan Skarsgård, Marie Göranzon, Sverre Anker Ousdal, Malin Ek, Örjan Ramberg, Lotta Ramel, Philip Zandén, Catharina Alinder, Catharina Alinder, Magnus Uggla, Folke Lind, Ing-Marie Carlsson, Gunilla Olsson, Jan Wirén, Tage Danielsson, Annika Hagström, Annika Hagström, Klas Östergren, Povel Ramel och Nils-Petter Sundgren.


Sökarna
Sökarna


Fakta
Genre: Action/Äventyr
Regi: Daniel Fridell
Åldersgräns: 15 år
Inspelningsår: 1993
Längd: 108 minuter

Finns hos:
GinzaSökarna
Sökarna är 1990-talets stora kultfilm om den undre världen i Stockholm och om Jockes våldsamma liv med ett sökande efter en identitet i ett kärlekslöst samhälle.

Daniel Fridell och Peter Cartriers har gjort en film om en del av verkligheten som många nog helst skulle vilja slippa se.

En värld av droger, rasism, brott och död, som de själva tvingats växa upp i. En värld som för många ungdomar är den enda verklighet de känner till.

Bland skådespelare i filmen återfinns Liam Norberg, Jonas Karlsson och Örjan Rahmberg.


Lovisa & Carl Michael
Lovisa & Carl Michael


Fakta
Genre: Drama
Regi: Leif Magnusson
Åldersgräns: Barntillåten
Inspelningsår: 2005
Längd: 120 minuter

Finns hos:
Ginza
CDON


Lovisa & Carl Michael
Carl Michael Bellman är en känslig konstnär som lever i ett samhälle i upplösning.

Han utnyttjas som underhållare och uppträder som en ”stand-up” artist, oftast utan betalning. Vin och brännvin är alltid gratis och detta sliter hårt på honom.

Bellman och hans hustru Lovisa lever i ett kärleksfullt äktenskap, men i yttersta fattigdom.

En personlig berättelse om vår nationalskald Carl Michael Bellman och hans familj i 1790-talets Stockholm.

I rollen som Carl Michael Bellman ser vi Thomas von Brömssen och hans hustru Lovisa spelas av Tanja Lorentzon. I övriga roller finner vi bl a Dan Ekborg, Mikael Persbrandt, Reine Brynolfsson, Anna Björk, Noomi Rapace och Örjan Ramberg.

Bland skådespelare i filmen återfinns Tomas von Brömssen, Tanja Lorentzon, Mikael Persbrandt, Bisse Unger, Björn Gustafson, Anna Björk, Örjan Ramberg, Wallis Grahn, Dan Ekborg, Noomi Rapace, Samuel Fröler, Thomas Hanzon, Michael Segerström, Reine Brynolfsson och Per Eggers.


Kommer du med mig då
Kommer du med mig då


Fakta
Genre: Drama
Regi: Kjell Grede
Åldersgräns: 11 år
Inspelningsår: 2002
Längd: 105 minuter

Finns hos:
CDON


Kommer du med mig då
Kommer du med mig då är en film av Kjell Grede som även gjorde "Godafton herr Wallenberg" - med Tuva Novotny från "Jalla Jalla" och "Smala Sussie".

"Kommer du med mig då" är en film om kärlek. En film om kärleken till livet, kärleken till sanningen och kärleken mellan två människor som inte förstår att de älskar varandra.

I berättelsens centrum står Theodor och Paula, två syskonsjälar som delat barndomen tillsammans. Paula växer snabbare än Theodor, trots att hon är så mycket yngre.

Det lilla samhället blir för litet för hennes talang, för hennes ofattbart vackra sångröst. Så Paula och Theodor går skilda vägar, de lever sina liv parallellt utan att förstå att de bara lever sina liv till hälften.

Ända tills den dag då Theodor ropar in en märklig målning på en lantauktion. En målning som blir början och slutet på allt.

Bland skådespelare i filmen återfinns Shanti Roney, Tuva Novotny, Örjan Ramberg, Simon Norrthon och Ing-Marie Carlsson.


Möbelhandlarens dotter
Möbelhandlarens dotter


Fakta
Genre: Drama
Regi: John O Olsson
Åldersgräns: 7 år
Inspelningsår: 2006
Längd: 420 minuter

Finns hos:
CDON


Möbelhandlarens dotter
Möbelhandlarens dotter är en dramaserie och släktkrönika i sju delar som utspelar sig under en resa i norrlands inland.

Jakob Eklund och Sofia Pekkari spelar titelrollerna som under resans gång lotsar oss genom släkten Tidmans historia från 60-talet och framåt.

Frank Tidman, spelad av Jakob Eklund, är möbelförsäljare med norra Sverige som sitt distrikt. Han är frånskild och har en sextonårig dotter, Sanna (Sofia Pekkari), som han träffar varannan helg.

Inför en av sina affärsresor får han en impuls att ta med Sanna. De behöver, som Frank uttrycker det, prata med varandra innan det är för sent.

Efter viss övertalning följer Sanna med. Det blir början på en resa genom Norrlands inland men också upptakten till en resa i tid och rum när Frank försöker berätta om släkten Tidmans historia.

På järnvägshotellet i Ljusdal träffar Frank och Sanna några resande kolleger till Frank. Det visar sig att de har spelat i samma band, Hotshots.

Bandets sångerska Miriam eller Mirja, som hon egentligen heter, är Sannas mamma som alla i bandet haft ett nära förhållande till.

Alla älskade de Mirja och Sannas plötsliga uppdykande efter femton år rör upp gamla minnen, som kanske helst borde varit glömda.

Bland skådespelare i filmen återfinns Jakob Eklund, Sofia Pekkari, Irina Björklund, Örjan Ramberg, Antti Reini, Rolf Lassgård, Lia Boysen och Malin Cederbladh.

 Tillbaka till förstasidan: www.alltomuffe.se
Kommentarer, synpunkter? Kontaktsida
Alltomuffe.nu på Google+ 

Roller
Författaren | Konstnären | Poeten | Rockartisten
Läsarnas
Autografer | Biljetter | Bokrecensioner | Då träffade jag Uffe | Favoritlåtar | Konsertrecensioner | Lundellprylar | Om alltomuffe.nu | Lassie-historier | Singelrecensioner | Skivrecensioner | Uffebilder | Uffecitat | Upptäckter
Verken
Antologierna | Böckerna | Covers av Lundell | Covers på Lundell | Diktböckerna | DVD | Filmerna | Kassetterna | Konstverken | Ljudböckerna | Lyssna on-line | Mest sålda | Låtarna | Notböckerna | Promotionskivorna | Samlingsskivorna | Singlarna | Skivorna | Talböckerna | Texterna | Turné | Turnéprylarna | Videos
Övrigt
Ackorden | Artiklarna | Bokrecensionerna | Bröllop | Böcker om Lundell | Frimärkena | Frågesport | Kalendern | Konsertrecensionerna | Kvinnorna | Köp/byt/sälj | Lundellfakta | Lundell Hangman | Lundell utomlands | Länkarna | Mobiltelefonlåtarna | Månadens fråga | Den vassa pennan | Möblera om | Nyheterna | Presenttips | Singelrecensionerna | Skivrecensionerna | Sommarpratare | Sök om Uffe | Uffememory
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev | I media | Klotterplanket | Kontakt | Länka hit! | OFF/FAQ | Sajtens historia | Skapa bokmärke | Skapa startsida | Tack till