Fotouställningen på Ulf Lundell

No Comment 156 Views

På fredag eftermiddag besökte jag fotoutställningen på Bolin och Bastard i Östersund och tittade på mycket nakna och underbart fina svart vita bilder tagna på Sporthallen i Östersund och Konserthuset i Stockholm under Kär och Galen turnén 1982.

När jag kom in i lokalen möttes jag av en bootleg med Kär och Galen inspelad just i Sporthallen 1982.

Bilderna var fantastiska ett  otroligt djup och  nakna foton av Uffe. Det fanns nåt speciellt i varje bild.  Den jag föll bäst för var ett foto på honom och Janne Bark. Jag önskar att flera av Uffes fans kunde få tillgång att se denna utställning.

Bilderna fanns även till försäljning (obs att det var fotostatkopior på bilderna)

Sen fanns det också Take away bilder i mindre format som man fick ta med sej, tyvärr var dom i det närmaste slut.

Fotografen heter Lennart Jonasson och han är en underbar fotograf. Han fotar alla artister på storsjöyran. Han har gett ut en bok som heter Wild Cards med fotografier av Yranartister med bland annat Uffe.

Till sist det fanns även urklipp från recensioner på utställningen hör detta från 1989 “Än kan Uffe spela rock”. Idag är det 2009…

Själv har jag köpt ett foto av Lennart Jonasson för fyra år sedan på Uffe som enligt fotografen är en bild som Uffe är väldigt förtjust i.

Ann-Britt Nilsson

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter