Het debatt: Ska Ulf Lundell ta emot medalj av kungen?

No Comment 127 Views
H.M. Konungens medalj

För några veckor sedan skrev vi om att Ulf Lundell har tilldelats en medalj av hans majestät  i artikeln “Rockkungen Ulf Lundell får medalj av kungen Carl XVI Gustaf“.

Sedan dess har det rasat en stundtals het debatt på internet i huruvida det är rätt av Ulf Lundell att ta emot medaljen eller om hans ska frånsäga sig Konungens medalj av åttonde storleken i högblått band.

För att förenkla debatten kan man säga att det finns två läger. Det ena rycker på axlarna och tycker att vad spelar det för roll? Det är väl helt OK att Ulf Lundell får medalj för lång och trogen tjänst. Om kungen tycker om Ulf Lundell och hans låtar, texter, böcker, konst, dikter etc. och vill ge honom en medalj är det OK.

Den andra gruppen tycker i princip att det är ett förräderi mot arbetarklassen, att det inte är tillräckligt “vänster” och att det ligger någon baktanke i det “feodala klassamhället” med kungen i spetsen att ge medaljen till “rebellen” Ulf Lundell.

På uffebloggen tar vi varken ställning för eller emot. Ordet är dock fritt om någon vill lämna en kommentar i frågan.

För dig som vill veta mer om så kallade medaljförläningar och vill veta mer i detalj alla som fått en medalj, varför de fått medalj och vilken typ (det finns många olika) under 2000 talet rekommenderas royalcourt.se.

Nedan länkar vi till några intressanta inlägg i debatten:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter