Recensioner av Backstage, Ulf Lundells första drama på teatern

No Comment 576 Views
Backstage, Ulf Lundells första pjäs på teatern

Som vi skrivit tidigare här på uffebloggen (i artikeln Ulf Lundell debuterar på teatern som pjäsförfattare) så har en av Ulf Lundells pjäser satts upp på teatern moment i Gubbängen i Stockholm.

Den aktuella pjäsen är Backstage och den är en av 6 draman i boken 6 pjäser som släpptes i förra veckan (16 april). Premiären av Backstage var den 18 april. De stora tidningarna var där och recenserade premiärföreställningen (se länkar till recensioner nedan).

Pontus Stenshäll står för regi och innehar även huvudrollen som Carl i pjäsen. Övriga medverkande är Eva Rexed, Ludde Hagberg och Mathias Olsson. Musiken har satts ihop av Simon Steensland.

Introduktionen från teater Moment till Backstage lyder enligt följande:

I en loge möter artisten den hängivne beundraren, en svunnen flickvän och konfronteras med sitt förflutna, sitt artistskap och konsekvenserna blir fatala för alla.

Fortfarande biljetter till Backstage kvar

Premiären var  lördags och det finns många chanser att se pjäsen Backstage innan den avslutande tillfället den 29 maj 2009. Här är återstående speldatum:
Onsd 22/4 kl 19
Torsd 23/4 kl 19
Fred 24/4 kl 19
Onsd 29/4 kl 19
Torsd 30/4 kl 19
Onsd 6/5 kl 19
Torsd 7/5 kl 19
Fred 8/5 kl 19
Onsd 13/5 kl 19
Torsd 14/5 kl 19
Fred 15/5 kl 19
Onsd 20/5 kl 19
Fred 22/5 kl 19
Onsd 27/5 kl 19
Torsd 28/5 kl 19
Fred 29/5 kl 19

Biljetter bokas via telefon: 08-508 501 29. Läs mer på teater moments hemsida.

Klipp från recensionerna

Nedan följer några kommentarer från ovanstående recensioner

Pjäsen ”Backstage” är nästan roligt dålig utanför den värld som är Ulf Lundell och hans beundrare, men det är väl det jag måste förstå: den världen är så stor, fixerad och kärleksfull att vanliga parametrar sätts ur spel.

(Dagens Nyheter)

Pontus Stenshäll spelar rockern Carl med en allmän autenticitet; lite brötig, lite charmig, nästan oförmögen till dialog och med känslan av att ett luftriff kan spritta ur fingrarna vilken sekund som helst.

(Dagens Nyheter)

Ulf Lundell har skrivit en bagatell där han gör om en dos självömkan till en principiell diskussion om artisteri/konst kontra publik. Handlingen utspelas på ett plan där texten aldrig på allvar ifrågasätter vem som skapar en myt och vilka kommersiella drivkrafter som styr.

(SVD)

Han (Carl) är så falskt ödmjuk, proppfull av svengelska och fejkat intresserad av andra att det räcker långt att bara se på honom och förundras.

(Aftonbladet)

Ludde Hagberg gör ett skickligt porträtt av Tommy – här uppenbarligen emotionellt skadad och en som använder rocken och dess skildringar av kärlek och manlighet som facit. Pjäsen visar, möjligen oavsiktligt, hur illa det kan gå för en rockskadad yngling utan självkänsla.

(SVD)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter