Ulf Lundell osäker på framtiden

No Comment 63 Views

Ulf Lundell har gjort en av sina numera mycket ovanliga intervjuer. Han har träffat TT i samband med Bokmässan i Göteborg.

I TT-intervjun uttrycker Ulf Lundell sin tvekan inför framtiden som rockartist. Han säger att han inte vet att han ska kunna skriva en låt till. Det är bara Ulf Lundell själv som kan avgöra det. Jag vet att det är många som skulle bli ledsna om Sveriges största rockartist inte skulle producera fler låtar. Chansen eller risken för det känns dock som ganska liten. Ulf Lundell är och förblir väldigt produktiv. Så länge han har hälsan kommer han att producera.

Så här säger Ulf Lundell om sitt låtskrivande och musikartistliv i TT intervjun som återges i flera tidningar:

– Det har legat nere och jag har inte varit särskilt överens med artisten Ulf Lundell och hans låtkatalog. Jag har tappat det. Det skulle inte vara så svårt för mig att ställa undan Ulf Lundell, artisten och låtskrivaren. Han har gjort sina trettiofem år. Det räcker, säger han och tillägger att musikbranschen är som en enda stor depression.

I intervjun pratar Ulf Lundell även om äganderätt och nya “trender” som innebär att fans/lyssnare inte har förståelse för att en upphovsman bör ha betalt för sitt arbete. Idag är det väldigt svårt för en artist att tjäna pengar på en nyinspelad skiva. Även Ulf Lundell har drabbats av detta. Så här säger Ulf Lundell:

– Inte är det så lätt att leva med. Jag har folk som mejlar till mig och vill ha texterna till plattorna. De har laddat ner dem. De begriper inte det här. De tror att allt är gratis och ja, det är det väl i dag också. Det går inte ihop att spela in skivor.

I slutet av intervjun diskuteras även anledningar till varför Ulf Lundell ställde in sin planerade vinternturné. Läs mer i artiklarna:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Populärast på alltomuffe
Biljetter