Då träffade jag Uffe på alltomuffe.nu, sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet 
alltomuffe.se
Sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet
Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till
Säg det med blommor - InterfloraDå träffade jag Uffe, uppsamlingssida

Berätta om dagen då du mötte Ulf Lundell. Kanske har du träffat rock-kungen på gatan, i affären, under en bilfärd, under något evenemang eller i någon annan situation.

Idén till den här sidan fick jag då jag hörde en kille som hade ringt in till ett radioprogram för att berätta att han hade träffat på Uffe i Fiskebäckskil (en liten stad på Västkusten). Han var helt lyrisk och var bara tvungen att berätta om sin upplevelse.

Nackdelen med radio är att det är ett "ögonblicksmedium". Ingen kommer att få höra hans historia igen såvida han inte berättar den själv. Därför kanske det är en bra idé att starta den här sidan.


Min historia
Jag har själv träffat på kungen i Göteborg en gång. Det var på våren 1993 ett par månader innan "Måne över Haväng" skulle släppas. Mitt i centrum finns det en välrenommerad skiv- och musikaffär, Waidele. Jag var inne och letade efter en ny CD och det gjorde Uffe i egen hög person också. Han hade en svart skinnjacka och mörka jeans på sig. Jag ville fråga och säga så mycket, men jag hann inte få ur mig något för rätt var det var, skyndade Uffe ut genom ingången och försvann upp mot Kopparmärra och Kungsportsplatsen.

Det var min lilla historia. Nu väntar jag och alla andra läsare på din historia. Skriv ner din historia och skicka ett meddelande till alltomuffe.nu via vår kontaktsida.

Denna sida är mycket populär och många läsare har skickat in berättelser på hur det gick till när de träffade Uffe. För att sidan inte ska bli för stor har denna del av alltomuffe delats upp på flera sidor. De senast publicerade berättelserna hittar du på Då träffade jag Uffe. Besök denna sida för att läsa fler spännande historier!


CDON hittar du de
flesta av Uffes skivor.

Ulf Lundellprylar på Tradera
Traderas sajt kan du
själv sälja dina prylar.


Spännande spel online


Av: Mattias Petersson
E-post: matper41@hotmail.com
Plats: Borgholm

[Nedanstående berättelse kommer från Mattias i Nybro när han jagade autografer efter konserten i Borgholm 2002. Autografjagningen finns dokumenterad med foton (se nedan).]

Vi stod i en svinkall blåst i en timme efter konserten (Borgholm sommarturnén 2002) innan guden dök upp. Trött men vänlig och pratsam.

Han hade med sig en spritpenna, men jag ville ha affischen signerad med min egen silverpenna, så han sa:
Du kan få den signerad med din silverpenna, men då ska den funka.

Och det gjorde den, den var ju ny. Uffe signerade min affisch och skrev en del autografer åt lite andra också. Farsan tog korten. Det är jag som har en tröja som det står Ulf Lundell Sommarturné -91 på.

Autograf till Mattias Persson på konserten i Borgholm 2002
Autograf till Mattias Petersson konserten i Borgholm 2002.
Autograf till Mattias Persson på konserten i Borgholm 2002
Mattias Petersson längst till vänster.
Autograf till Mattias Persson på konserten i Borgholm 2002
Autograf till Mattias Petersson konserten i Borgholm 2002.


Av: Kerry Söderblom
E-post: kerry@it.su.se
Plats: Södermalm, Stockholm

Jag gick med min sambo Ringvägen ner från Skinnarviksberget idag, jag berättade att jag hade läst att Uffe brukar jogga med bar överkropp Södermalm runt.

Marya, som min sambo heter, uttryckte ett svagt tvivel. Ca 38 sekunder efter detta, just som vi vikt om hörnan på Hornsgatan.

Just det, på trottoaren bland eftermiddagens hemåtvändare kommer han, och precis som jag just berättat, hade han bar överkropp, var sjöblöt av svett och höll ett hyfsat tempo.

An everyday story from the corner of Ringvägen/Hornsgatan where things like this happen.

/KerryAv: Peter Ernst
E-post: peter.ernst@telia.com
Plats: Malmö

Jag har träffat Uffe en gång, det var när jag råkade gå förbi och såg att han signerade böcker i en bokhandel på Caroli City i Malmö.

Jag greppade ett ex av den nysläppta "Kyssen" och ett ex av Jack Keruac´s "På drift" eller om det kanske var "Dharmagänget".

Han signerade båda och skrev några rader extra i den han inte skrivit själv.Av: Peter Ernst
E-post: peter.ernst@telia.com
Plats: Helsingborg

1989 (tror jag) skrevs det stora svarta rubriker med ord som FYLLERIER, SKANDAL, DÅLIGT FÖREDÖMME , ALKOHOLMISSBRUK och dessa artiklar handlade om Uffes sommar- turné.

Efter ett gig på Sofiero slott strax utanför Helsingborg lullade Uffe i sällskap med två livvakter in på "Olssons nattkaffé " Dom slog sig ned vid ett bord där min vän satt, vi kan kalla honom Jan Magnus.

Efter en stunds språkande sa Uffe
- dom kallar mej "fulle-Uffe" och "skandal-uffe".
Jan svarade,
- Jaha men vad skall jag kalla dig då?
Uffe släpigt sluddrande.
- duuuuu får inte kallaaaaa meeej nånnnnnnting, för du e inte min vännnn.

Uffe med sällskap reste sig därefter och gick därifrån. Detta är ett "speciellt" minne för Jan eftersom han länge har haft Uffe som sin favorit.

Numera jobbar han som frilansjournalist och skriver bl.a. bok-recensiner på nöjessiderna i ett antal halvstora blaskor. Förlåt mig Jan för det att jag skriver detta utan att fråga dig först

Peter
-67, 67, vart har du tagit vägen nu.Av: Stina
E-post: skruttis74@hotmail.com
Plats: ?

När det nu finns ett forum för denna typ av historier måste jag berätta en av mina "träffa-Uffe"-höjdare.

Denna händelse utspelade sig för många år sedan. Jag var kanske 17 år och det var lördag förmiddag.

Duktigt bakis skulle jag gå på inte mindre än två konfirmationer i Domkyrkan och väl inne i stan skulle jag jaga rätt på något att äta.

Precis när jag gick in i affären såg jag Uffe gå förbi utanför. Jag vände på klacken och följde såklart efter likt ett fån, på ett par meters avstånd.

Uffe gick in i en glassbutik, som var ungefär en kvadratmeter stor. Så stod vi där, sida vid sida och valde glass-smaker (jag var ju tvungen att köpa när jag väl var där).

En stund senare var Uffe borta, jag stod på torget med en glass som jag inte ville ha och var fortfarande lika bakis...

Så kan det vara!Av: Mattias Johansson
E-post: nuddammer@hotmail.com
Plats: Karlskrona/Borgholm

Hej?
Har träffat på Uffe 2 ggr. 19/7-97 i Karlskrona. Satt på en uteservering tillsammans med några Lundellfans och samlade energi inför kvällens spelning. Min kompis tittar på mej och säger:
- Fan? Uffe där?

Iförd solglasögon, kavaj och svarta jeans. Kommer han emot oss, kroppen skakar. Jag säger:
Uffe får jag bjuda på en kopp kaffe?

Han stannar drar ner solglasögonen till nästippen och säger:
- Inte nu vänner, inte nu.

Andra gången var 24/7-02 i Borgholm han kommer gående rätt emot mej, iförd solglasögon, kavaj och svarta jeans. Kroppen skakar, jag hinner inte tänka utan säger spontant:
- Hej Uffe, lycka till med spelningen ikväll. Får jag ta ett kort?
Svaret blev ett kort och "argt":
-Nej!!

Spelningen senare på kvällen var underbar kanske den bästa, kanske...

Mattias // VärnamoAv: Hans Persson
E-post: hans.persson@avestaoffset.se
Plats: Söder, Stockholm

Det var hösten 1992. Jag studerade teater på Södra Latin i Sthlm. Efter ett rep på skolan var jag på väg mot tunnelbanan Slussen.

På S:t Paulsgatan öpnnar sig plötsligt hela gatan och jag ser på långt håll vem som kommer gående där. Med ruffsigt hår, jeans och skinnjacka. Min idol. Ja, farsans från början kanske, men i vart fall den man, som gett musiken stort utrymme i mitt hem.v Jag sa förstås ingenting. Jag bara gick förbi och stirrade. Knäsvag och nästan med tårar tog jag mig till tunnelbane-nedgången på Götgatsbacken.

Efteråt har jag funderat över om människorna i gamla stan, en gång i tiden reagerade likadant. Då de möjligen mötte C.M. Bellman..Av: Mikael Wickman
E-post: tubbe_mw@hotmail.com
Plats: Borgholm

En magisk sommarnatt på Öland 24/7 - 2001. På timmen slagen efter en kanonspelning i slottsruinen rullar Lundells turnebuss fram till entren på hotellet vi delar (Strand Hotell, Borgholm).

Semestern har sedan länge varit planerad efter konserten och från balkongen nås om möjligt en högre puls än under kvällens 3 timmar långa spelning, -det går upp för oss att "kungen" faktiskt är på väg mot våra korridorer!

Tar semesterboken "Sömnen" och en penna i handen, startar en målmedveten löpning medans Totto laddar kameran.

Väl nere i foajen möts vi av bandet, vi ler, gör tummen upp och ser förmodligen ut som två fågelholkar. Allt går snabbt och plötsligt öppnas dörrarna för kungen. Vilken entre. Säga vad man vill, men en stjärna lyser en hel del mer än oss dödliga.

Jag bara står där. Med boken och pennan i handen. Lundell tvekar inte. Jag möter darrandes hans utsträckta hand som slår upp boken på s. 22. - Ja ni vet, den är tungläst.

En signerad innerpärm senare så har ögonblicket förevigats via Tottos nyinköpta digitalkamera. Jag är paralyserad men behöver inte fundera längre då Lundell sträcker fram handen och jag möter med den med ett overkligt handslag.
-Eh Tack, åh varför säger man inte allt det där andra...?

Tillbaka på hotellrummet försöker vi förklara för våra flickvänner vad som hänt.

Det går upp för Totto att han faktiskt blev utan en signering. Nu går allt snabbt igen. Totto rusar ut till bilen och hämtar den ärligt lånade turnepostern, väntar sedan tålmodigt i korridoren tills Uffe, på väg mot ett 30-års kalas (kan idag inte minnas vems), åter tar Strand hotells korridorer under sina fötter.

Postern signeras och, den efter sin försvunne pojkväns sökandes, flickvännen hinner fram i tid och förevigar glädjestunden på bild.

Behöver jag säga något mer?

Vårt liv som "Uffe fans" fullbordade.
-Nu njuter vi av resan.

Tack för allt Ulf Lundell.

/Mikael Wickman HallstahammarAv: S
E-post: ?
Plats: Södermanland

Det är fler än tidigare nämnda Johann/Hanna, som brevväxlat med Lundell och blivit bjuden backstage. Nämligen lilla jag. ;) Hur kommer det sig att det bara är damer som bjuds in backstage...?

Hur som helst. Jag var på konsert, hade druckit ett par öl med snälla Sundsvallsbor innan konserten. I Eskilstuna var vi.

Efter spelningen fick jag syn på turnéledaren, Dick eller vad han hette. Så jag bytte ett par ord med honom, sa mitt namn och var jag kom ifrån, så skulle han gå in och kolla med Uffe att han kände igen mig och lät mig komma in.

Det var en ren chansning från min sida och jag hade aldrig räknat med att Dick skulle sticka ut huvudet och säga att "det var okej, Uffe tar emot dig nu".

Då började jag inse vad jag hade gett mig in på. Sen satt Uffe och jag i en trång loge, han bjöd mig på en tidigare brevledes utlovad öl, sen åt han en baguette eller liknande och pratade i 300 km/h om allt möjligt.

Sen fick jag en kram och så gick jag därifrån. Smått omtumlad, men ändå... Han är bara en vanlig person. Som äter mackor och dricker coca-cola efter konserterna...tydligen. ;)

/SAv: Marika Larsson
E-post: mickalarsson@hotmail.com
Plats: Stockholm

Det var på våren -98. Jag och min sambo (som också gillar Uffe men inte lika mycket som jag) och hans föräldrar skulle på en liten utflykt till Stockholm.

Efter att ha virrat runt och letat efter parkeringsplatser ställde vi oss vid Stadshuset. Vi hade fika med oss och satte oss utanför bilen och fikade lite. Då ser jag HONOM! I träningskläder gick han fort på trottoaren och såg koncentrerad ut.

Jag stammade fram "kolla Uffe!!!" Min sambo stirrade lika mycket som jag och jag viskade, -var fan är kameran? Men jag hann aldrig med att leta fram kameran innan han var försvunnen. Detta levde vi på länge.

En annan rolig grej är att jag fick ett plektrum av honom nu i sommar. På konserten i Parken Zoo i Eskilstuna spelade han "Öppna Landskap" som sista extranummer och sen slängde han plektrumet, det landade tyvärr på andra sidan kravallstaketet och jag som stod längst fram (självklart) nådde det inte. Jag fick smöra lite för en biffig vakt så han tog till slut upp det och gav det till mig. Jag ska rama in det!

/GLAD IGEN!Av: Anders Lundberg
E-post: apliv@hotmail.com
Plats: Göteborg

Jag kvalificerar inte in på denna lista egentligen, men eftersom det är andra hjältar före mig här som ändå har slängt in en liten hälsning gör jag det med.

Jag har döpt min otroligt söta lilla energiska dotter till Isabella efter en viss låt med förvånandsvärt likaklingande namn av en viss Lundell. Jaha, då visste ni det...

Vi ses i sommar!

/AndersAv: John Garmland
E-post: johga517@student.liu.se
Plats: Linköping

Träffade Uffe när han skulle signera "Friheten" på Akademibokhandeln i Linköping. Jag sa att han skulle skriva till världens bäste gitarrist och påpekade även att det var jag som var det.

Uffe verkade bli lite småsur och sa "Prove it one night" jag svarade: "Give me a call". Sen sa jag att jag tyckte att Saknaden och Sömnen var hans bästa böcker och vi skakade hand.

Jag var där med min tjej också och hon gav en papperslapp till Uffe från hennes mamma. På den hade hon skrivit "Du är en mansgris" samt ritat en gris.

/John GarmlandAv: Martin Magnusson
E-post: crooner1977@hotmail.com
Plats: Karlstad

Ulf Lundell var ute på Sluggerturnén i december -98, en spelning var i Karlstad och givetvis blev han hungrig.

Vid tidpunkten för denna händelse jobbade jag som kock och just denna dag hade vi vegetarisk moussaka som dagens rätt.

Klockan började närma sig stängning då Ulf stiger in genom dörren och med sin skrovliga stämma säger: "Jag vill ha moussaka".

Ulf fick sin moussaka och jag fick en autograf. En rolig sak gällande autografen är att han sa när han skrev den: "Det är den tolfte december idag va?" och skrev 12/11 utan att reagera...

Konserten på kvällen var tyvärr utsåld sedan länge och hade jag varit lite fräckare hade jag nog bjudit på maten mot en plats på listan. ;)

/MartinAv: Linda
E-post: dylta@spray.se
Plats: Örebro

Det var sommaren -99 och Uffe skulle spela på slottsfestivalen här i Örebro. På dagen var jag och min syster ute på stan och tittade på födelsedagspresent till min sambo som är ett stort Lundel fan.

Min syster stod och pratade i telefonen när hon helt plötsligt började hojta o skrika o desperat slita i mina kläder...

Ett tu tre så kom han gåendes där mitt på Drottninggatan med en påse från akademibokhandeln runt armen, väst och solglasögon.

Självklart tog jag rygg på honom och hamnade till sist i disken på en blomsteraffär där han lät buda iväg ett fång vita liljor (mottagare okänd)...

Fick givetvis en autograf innan han smet vidare på Örebros gator och laddade för en fruktansvärt bra konsert på lördagskvällen.

/LindaAv: Jenny
E-post: ?
Plats: Halmstad

Jag träffade Uffe i somras (2001) i Halmstad. Samma kväll skulle han ha spelning på Brottet.

Jag hade varit på after beach tillsammans med min far. Vi stod och väntade på en taxi, vilket var i princip omöjligt. Då glider det upp en illgul buss. Jag föreslår skämtsamt att vi kan ju lifta med pensionärsbussen där.

Döm om min förvåning när den första person som kliver ur bussen är Uffe, mitt framför näsan på mig. Jag blev så paff att jag bara stod och glodde som ett fån.

Tyvärr kunde jag inte gå på konserten senare på kvällen men ryktena sa att den var bäst!

/JennyAv: Henrik Nettelbrandt
E-post: henriknet@hotmail.com
Plats: Stockholm

Jag hade precis avslutat en intervju och var på väg till centralstationen. Jag hade ringt upp brorsan och gick och diskuterade igenom intervjun med honom.

Plötsligt mötte jag Uffe, säger detta till brorsan som säger att jag borde fixa en autograf. Vi avslutar samtalet snabbt.

Uffe kommer längre och längre ifrån mig allteftersom jag letar efter ett block och en penna i min väska.

Jag springer ikapp Uffe och säger samtidigt som jag lämnar fram block och penna:
- Hej Ulf, kan jag få din autograf?
Uffe som inte ser jätteglad ut säger ingenting och tar emot block och penna.

Jag säger:
-Kan du hälsa till Erik.
Uffe säger
-Med "C" eller "K".
Jag säger:
-Med "K".

Uffe skriver snabbt och vant en autograf, jag tackar och våra vägar skiljs åt för denna gång. Nästa gång vi ses är nog på en konsert, tänker jag och börjar knappa in numret till brorsan i telefonen för att ringa och berätta att jag lyckats få en autograf.

/HenrikAv: Andreas Carlsson
E-post: andreascarlsson@yahoo.com
Plats: Stockholm

Mitt möte med Lundell
Hade en polare som tills i somras bodde inneboende hos en familj på samma våningsplan som Uffe. Kompisen är inget fan men noterade att hans rum låg närmast lägenheten och att det kunde vara en del "ljud" på nätterna som irriterat honom...

Tyckte själv att det vore ganska häftigt att bli störd av den mannen :) Lyssnade noga när jag sov över där men det var tysta nätter. Såg honom ett par gånger på väg ut och in men man är ju ingen "stalker" så han fick löpa fritt ;)

Svenskar är nog ganska snälla mot sina idoler, jämfört med historier på andra fansidor så är ju folks historier ovan riktigt gulliga.

/AndreasAv: Kristian Thomann
E-post: k_thomann@hotmail.com
Plats: Växjö/Karlstad

Jag har träffat Uffe på två olika vis: Den ena är en klapp på ryggen (under konserten i Växjö vår 01, när han och Bark går ner i havet...).

Den andra är ett Hej och "Hur mår du idag?", under sommarkonserten i Karlstad 01. För er som var där så vet ni nog att han hade lite besvär med halsen innan konserten, så han svarade helt enkelt, "Ingen fara, du då?"... knäsvagt...

/KristianAv: Johanna Persson
E-post: johanna_p85@hotmail.com
Plats: Örebro

Jag & min Kompis Hanna var nere i Örebro för att kolla in Uffes näst sista konsert på sommarturnén i sommras.

Konserten var helt fantastisk, han spelade dom bästa låtarna & man ville bara att han skulle fortsätta... Men men, allt har sitt slut (tyvär) & min vän Hanna har brevväxlat med Ulf... otroligt men sant.

& hon hade ju skrivit att vi skulle till Örebro & han bjöd in oss Backstage... Kan ni fatta! Vi pratade med backstage-personal och de fixade in oss!

Det var en upplevelse och med pirr i magen satt vi länge & väntade på att han skulle komma ut ifrån logén.

När han väl kom ut fick vi prata lite med honom & fick atougrafer. Men han är inte så pratglad. Men lite fick man sagt... & man var pirrig & visste inte vad man skulle riktigt säga sådär.

Men det blir ett bra minne ifrån sommaren 2001 i Örebro & det blir fler gånger!

/JohannaAv: Anna
E-post: michaeljaxon@hotmail.com
Plats: Vadstena

Hej!
Jag har inte direkt träffat och pratat med kungen. Men jag har bott på samma hotell som honom för ungefär 5 år sen kanske. Då var jag 9-10 år och då tog jag kort på honom, helt skakig var jag.

Sen i torsdags så gick jag runt och strosade lite i Vadstena med mina föräldrar och min morbror. Och då står han där bara helt plötsligt i svart kostym och pratar med en kvinna.

Man blir ju förstås jätteskakig och man vill gå fram och säga så mycket till honom men man vill ju samtidigt låta honom få ha ett privatliv också. Men jag ångrar ändå lite att jag inte sa nåt.

Kram AnnaAv: Karin Vismarker
E-post: shippen@hotmail.com
Plats: Falkenberg

Det var jag och Jan-Åke, som förövrigt hade spillt ut allt kaffet vi tagit med oss, som hade gått ner i Falkenberg centrum för att hitta oss en bit mat & öl. Sillen smakade surt men Ölen var ganska fräsh.

Ulf gick in på samma resturang (Hillekrogen). Han var ensam och bar på en portmonä utav läder. Jan-Åke gick fram och erbjöd sig betala Uffes måltid och dryck. Uffe avböjde.

/KarinAv: Anders Fougt
E-post: afougt@spray.se
Plats: Centralgaraget i Lund

Kul att läsa om era möten! Här kommer mitt:

Jag jobbar extra på ett parkeringsföretag och under våren 2000 var jag placerad i Lund. En tråkig dag satt jag i bilen och lyssnade på radion:
-Ulf Lundell har tilldelats Piratenpriset. Kul! Tänkte jag men försjönk snart i mitt intressanta (nja...) arbete.

En stund senare gick jag och städade lite i Centralgaraget i Lund när jag såg en bekant figur hoppa ur en Nissan Terrano (eller liknande). Eftersom jag vet att Ulf är lite skeptisk till att bli påhoppad så bestämde jag mig för att inte säga något. Istället planerade jag att skriva ett kort brev och sätta på vindrutan. Sagt och gjort. På vindrutan hamnade ett brev och en kupong för gratis parkering (min lilla present ;-) och sen gav jag mig av till nästa parkering.

När jag kom tillbaks ett par timmar senare stod Uffes bil kvar och jag bestämde mig för att kolla när hans p-biljett gick ut. Det visade sig att han redan var ca 30 minuter försenad (jag kunde gett honom böter!) och att han alltså borde dyka upp snart. Mycket riktigt. Under min kontrollrunda dök han upp mitt framför näsan på mig.

Jag såg honom läsa mitt brev och hitta kupongen och jag tänkte "vad f*n, jag måste ju säga hej". Så jag smög fram och presenterade mig, gratulerade till Piratenpriset, påpekade skämtsamt att jag kunde gett honom p-böter men att jag tänkte släppa honom denna gången.

Han tackade så mycket. Det gjorde jag med för hans böcker och hans musik. Jag frågade om han skulle se Bob Dylan lördan efter och det skulle han "om det finns biljetter kvar". Jag passade även på att ge honom en stående inbjudan till middag hemma hos mig. Jag tror jag sa nåt i stil med "jag bjöd in Bruce Springsteen (träffade honom 1996, han avböjde) och då måste jag ju bjuda dig". Han mumlade något som liknade ett "tack men nej tack".

När jag vänt mig om för att gå sa Ulf "är det nåt jag kan göra för dig?" Ställd som jag blev sa jag "nej inte just nu, jag hoppas få se dig turnera i sommar" och gick. Dumt? Ja kanske men jag är rätt nöjd över att jag inte började be om skivor, biljetter eller liknande. Autograf hade jag dubblett av sen tidigare.

Denna dag var den bästa arbetsdagen någonsin!

(Ursäkta den långa redogörelsen...)

/Anders FAv: Per-Anders Nygård
E-post: per-anders.nygard@atg.se
Plats: Stockholm

Min lyckligaste dag i mitt liv upplevdes i Säterdalen 97. Jag och min sambo och hennes bror åkte från Stockholm till Säter för att se Uffes konsert i dalen. Vi kom fram tidigt på eftermiddagen och vi gick ner i dalen redan vid 14 tiden, och la oss i gräset för att dricka lite öl.

Vid 17 tiden rullade det ner en buss vid sidan av scenen och det kom lite vakter som började köra ut allt folk som var inne i parken inför kvällens konsert. Vi bönade snällt om att få lösa biljetterna redan nu och stanna tills det börjar. Efter lite övertalning så fick vi vara kvar (det var bara vi tre i hela dalen) sen fick man en minikonsert på absolut första parkett i form av en soundcheck på en och en halv timme ca.

Vi satt framför scenen och bara njöt, det blev ju inte sämre av att den riktiga konserten varade i nästan 4 timmar.

Uffe for ever!

/Per-AndersAv: Patrik Holmberg
E-post: patrik.holmberg@tietoenator.com
Plats: ?

Hej!
Jag har träffat Uffe två gånger. En gång på akademibokhandeln där Uffe skulle signera "texter, noter, bilder" och en biljett från en konsert tidigare. Uffe sa när han fick biljetten, "jaha, från i somras, eller nån annan sommar".

Andra gången var på en konsert när Janne och Uffe klev av scenen och gick ner i publiken, så passerar han plötsligt förbi och min tjej tog på honom!

/PatrikAv: Nicklas Andersson
E-post: nian@pc.nu
Plats: Båstad

Jag hade turen att äntligen träffa Kungen efter en underbar konsert i båstad -99. Som en hängiven fans så stod vi kvar efter konserten och väntade troget på Uffe. Och helt plötsligt dyker han upp till sammans med Janne bark.

Stum som man blir letade man igenom sina fickor efter något papper för att få en autograf. Hittade inget papper men däremot en snusdosa på vilket jag lyckades få en autograf av både Janne Bark samt Ulf Lundell på. Uffe sa att det var första gången han hade skrivit en autograf på en snusdosa (vilket jag har hängt upp på väggen).

Tack och hej.

/NicklasAv: Andréas Ludvigsson
E-post: andreas.svennevad@telia.com
Plats: Örebro

Ett ganska påtagligt möte, genom konserten i Örebro den 14/3-01. Under sista låten blev "Pojkarna längst fram" glatt uppkallade på scen av mr Himself. Gissa om vi blev viga därframme.

Aldrig har väl ett kravallstaket och en scenkant varit så bagatellartade att forcera. Där står vi då, ett 20-tal tillsammans med hela bandet och sjunger med och klappar händerna. Sen förstås tackar vi artigt artisten med band för detta tillfälle som jag aldrig varit med om förut, och förmodligen aldrig kommer att vara med om senare heller.

/AndréasAv: Christer Nilsson
E-post: chrillecrawl@hotmail.com
Plats: Kristianstad

Hej!
I torsdags var Uffe på Domus i Kristianstad flanerade lite och köpte majblomma av lilltjejen utanför. Man blev såklart stum och såg säkert allmänt fånig ut... varför sa jag inget?!

/ChristerAv: Mårten Wedebrand
E-post: wede@swipnet.se
Plats: Gävle

På väg hem från Lycksele till Enköping stannade vi i Gävle och tankade... Bara en person till på macken vid Gävlebro och det var Uffe. Han hade tankat och köpte ett par magasin... typ cosmopolitan mm (han var fortfarande gift då och de var väl till frugan hoppas jag).

Detta var sent på kvällen och ingen personal syntes till så han stod och plinkade lite på en leksakssynth som stod på disken och jag tog mod till mig och sa hej... så det slutade ned att vi snackade i fem i minuter. :)

/Mårten WedebrandAv: Ann-Charlotte Abrahamsson
E-post: ann-charlotte.abrahamsson@spray.se
Plats: Frankfurt

Jag måste bara skriva och berätta för dig att jag satt på bussen ut till mitt flyg i Frankfurt igår (min pojkvän och jag var i Frankrike i helgen) och vet du vem jag satt brevid? Uffe! Han tog nämligen samma plan som oss till Stockholm. Var inte det lite tufft tycker ni?

/LottaAv: Yvonne Adamson
E-post: 055121284@telia.com
Plats: Skövde

Igår träffade Uffe mig, i pannan med munspelet han kastade ut till publiken. För övrigt var det var en helt fantastisk konsert han gav.

/YvonneAv: Patrik Holmberg
E-post: patrik.holmberg@tietoenator.com
Plats: 2 ggr

Jag har träffat Uffe två gånger.

En gång på akademibokhandeln där Uffe skulle signera "texter, noter, bilder" och en biljett från en konsert tidigare. Uffe sa när han fick biljetten, "jaha, från i somras, eller nån annan sommar".

Andra gången var på en konsert när janne och uffe klev av scenen och gick ner i publiken, så passerar han plötsligt förbi och min tjej tog på honom!

/PAv: Andréas Ludvigsson
E-post: andreas.svennevad@telia.com
Plats: Örebro

Ett ganska påtagligt möte, genom konserten i Örebro den 14/3-01. Under sista låten blev "pojkarna längst fram" glatt uppkallade på scen av mr Himself.

Gissa om vi blev viga därframme. Aldrig har väl ett kravallstaket och en scenkant varit så bagatellartade att forcera.

Där står vi då, ett 20-tal tillsammans med hela bandet och sjunger med och klappar händerna. Sen förstås tackar vi artigt artisten med band för detta tillfälle som jag aldrig varit med om förut, och förmodligen aldrig kommer att vara med om senare heller.

AndréasAv: Sess B
E-post: gladiatora@hotmail.com
Plats: Södermalm (Stockholm)

Hej!

Jag har turen att bo bara ett kvarter från Uffe, så jag har sett honom ibland på kvällarna och så.

För två veckor sedan var jag och min kompis på Konsum i kvarteret, då såg vi Uffe med sin kundvagn. Vi blev alldeles vimsiga båda två, pratade med högre röster osv.

Så stötte vi på honom flera gånger i affären, jag hade dessutom lyckan att möta hans blick flera gånger.

Så ställde han sig bakom oss i kön och log mot mig. Så fick han en påse som jag fick över och sa: tack tack... Vi var helt stirriga en lång stund efteråt.

Någon kanske vill veta vad han handlade?

Ekomjölk, ekofil, knäckebröd, äpplen (tror jag), lök (också den ekologisk). Mycket Krav-grejer alltså. Han är inte bara Kungen, han köper vettiga varor också...

/SessAv: Henrik Andershed
E-post: henrik.andershed@sam.oru.se
Plats: Stockholm

Var på väg till Stockholm ifrån hemmastaden Örebro över en helg tillsammans med min sambo när en kompis ringer och berättar att Lundell skall signera nya skivan "I ett vinterland".

Vi går naturligtvis dit och under signeringen frågar jag honom om han planerade att komma till Örebro på turnén.
"-Nja, det är inte bestämt ännu".
-Det var länge sen du var där på nån av dina vinterturnéer, säger jag.
"-Problemet är att det inte verkar finnas nånstans att spela där".
Jo, men idrottshuset är väl lagom stort för dej!?
Efter att ha signerat färdigt tittar han upp och säger
"Ok, då kanske vi kommer då".
En vecka senare publiceras turnéplanen "Ulf Lundell: 14 mars, Idrotthuset Örebro"!!!
Är det stort eller är det stort!? :-)

/HenrikAv: Erik Dahlberg
E-post: erik.dahlberg@telia.com
Plats: Stockholm

Mötena med Lundell har blivit ett par stycken.
De två som etsat sig fast mest är ett från toaletten på Arlanda utrikes november-97. När jag kommer ut från ett bås möter jag hans blick i spegeln vid tvättstället. Han ser att jag ser att det är han. Han säger "Hej vart ska du?"

"Till Florens" svarar jag mycket häpen men finner mig och frågar vart han ska, "Till Rom" svarar han med ett leende och går ut genom dörren. Det tog ett par dagar att smälta. När jag läste "Friheten" skriver han som bekant om sin resa till Rom i november -97!

Det andra mötet var vid signeringen av "Friheten". Jag ber honom skriva "Jag är en underlig figur men det är du med" (Från Connemara). Till svar får jag ett leende följt av orden "Bra val!". Det går att leva på länge!

Vi har dessutom stött på varandra ett par gånger det senaste året tack vare att vi bor nästan grannar på Södermalm i Stockholm.

/ErikAv: Chrille Gill
E-post: yello1@hotmail.com
Plats: Borgholm, 2000

Hej alla!!!
Skulle se Uffe på slottsruinen i Borgholm tors 20/7 -00. Jag och några polare åkte dit några dar tidigare. På onsdagen va jag och min kompis Matte ute och gick en runda på kvällen. När vi skulle gå tillbaka till huset där vi bodde sa Matte som inte är en direkt inbiten fan:
-Där är ju Uffe.
-Var skrek jag!

Matte pekade och mycket riktigt stod han 5 meter framför oss och handlade frallor i en liten brödbod (ni som känner till Borgholm vet säkert var det är).

Som många av er vet blir man ganska ställd när man kommer så nära denna store man och när han vände sig om för att gå mötte vi honom precis och jag sa.

-Nu rockar vi i ruinen imorgon Uffe.
Med sin hesa röst mumlade han ur sig:
-Javisst!

Ångrar man att man inte sa mer eller tog honom i hand eller vad fan som helst? Men hur som helst så har man fått utbyta några ord med honom och det lever i alla fall jag på länge. Ha det bra!

/ChrilleAv: Camilla Bernroth
E-post: bernfalk@mail.bip.net
Plats: Puben

Det var på våren någon gång i början av 80- talet jag och två klasskompisar kopplade av med varsin öl på "Två Krögare" (Bullen) i Malmö. Efter en stund uppmärksammar vi en något överförfriskad Lundell, som närmar sig vårt bord.

Han slår sig ner på den lediga stolen, tittar på mig och påstår följande: kvinnor som fött barn är konstiga, men kvinnor som inte fött barn är ännu konstigare....????!!!

Nu har även pubägaren upptäckt Uffes närvaro och visar honom vänligen men bestämt utgången. Anledningen till Lundells vistelse i Malmö vid den tidpunkten tror jag berodde på flykt ifrån journalister och huvudstaden i samband med recensioner. Av vad har jag glömt.

Jag träffade även Lundell & Nature efter en konsert på Pireus i Malmö några år tidigare,-77, tror jag. Den ende som var social och ville prata med oss var Mats Ronander. Eftersom vi smitit förbi vakterna blev vi utslängda, den gången. Jag bor sedan-84 i Stockholm och har inte sett Lundell en enda gång.

Hej & tack.
/CamillaAv: Martin Ljungberg
E-post: martin.a.ljungberg@era.ericsson.se
Plats: V-ås

Det här var okt-96 efter en skivsignering i Västerås. Han hade pecis släppt "På Andra Sidan Drömmarna" och jag (som då inte var speciellt inbiten Lundell fan, men min polare hade väl honom som husgud vid den tiden) och min polare skulle få varsitt ex signerat.

Min kompis som var engagerad i studentradion vid vårt plugg frågade Uffe, på vinst o förlust, om han kunde få en intervju efter signeringen. Uffe såg lite frågande ut och sade: För vilka då?? Studentradion här i V-ås.... Uffe: E det nåt politiskt eller..?? Nej, bara vanlig lokalradio. Uffe: Ok, kom ner om en timme då...

Min polare skyndade runt efter en bandare, skrev ihop ett 10-15 tal frågor om bla. skivan, kommande turne, slitz bilderna (som var aktuella då). Bandaren testades och sen skulle vi börja.

Vi träffade Lundell i en städskrubb i skivaffären, hälsade och sedan intervjuade han honom (jag själv var passiv i bakgrunden men beundrade honom på avstånd). Det tog väl ca: 20 min sedan skulle han vidare till STHLM för ny skivsignering.

Det hela slutade med ett gott skratt för oss. När vi skulle lyssna på banderen hur intervjun blev så var det dödstyst på bandet. Något hade varit fel vid inspelningen, men Jag och Fredrik fick i alla fall träffa Guden i en skrubb!!

/MartinAv: Krosse
E-post: mr_kross@hotmail.com

Tja, vad ska man säga till er alla hängivna Lundell fans, själv bor man faktiskt nästan granne med Kungen. Jag bor vid Zinkenstam på Söder i Stockholm.

Det var dock ett bra tag sen jag såg honom sist så han kanske har flyttat. Men förut stötte jag på honom ganska ofta. På Konsum, på gatan och lite här och där i krokarna.

Jag morsade på honom ibland och han hälsade tillbaks (ibland). Och min kompis far delade faktiskt garage med honom. Lite kul efter som man själv är ett hängivet fan av hans musik :-)

/KrosseAv: Carola Lundstedt
E-post: Carola.Lundstedt@sht.se

Klockan var strax efter åtta, det var måndag morgon i juni, året 2000. Bussarna hade just börjat köra efter sommartidtabell, vilket i klarspråk betyder att under samma tid som det i normala fall kommer fem bussar, dök nu ingen upp. Men lika mycket människor som alltid annars var på väg till jobbet.

Detta ledde till att jag blev stående en god stund på slussen. Så jag stod och slöglodde och var irriterad på SL (Stockholms Lokaltrafik), när jag registrerade att någon kom joggande.

Jag hann tänka att det verkade jobbigt att springa så dags på dygnet, innan nånting med figuren kändes bekant. Svarta träningskläder, freestyle eller cd i handen och visst var det mr Ulf.

Den sekund vi fick ögonkontakt lyckades jag förhoppningsvis se nollställd ut, men sen han sprungit förbi, vände jag mej naturligtvis om och stirrade, som sej bör. Hörde & såg honom några veckor senare på Skansen - i god form, men den gången iförd långbyxor...

/CarolaAv: Marielle Magnusson
E-post: marielle66@hotmail.com
Plats: Halmstad

Följande episod utspelade sig i Halmstad 1996. Jag skulle gå på Uffes konsert på brottet i Halmstad. Jättebra konsert för övrigt. Efter ett tag ska jag möta en kompis vid ingången. Eftersom han inte har någon biljett bestämmer jag mig för att gå ut och lyssna utanför med honom. Men på något sätt så lyckas vi smita in på backstageområdet. Överlyckliga går vi och sätter oss vid ett bord och äter jordnötter som står placerade på bordet. Rätt som det är kommer Uffe gående och hejar på oss. Och vi hejar helt coolt tillbaka. Han försvinner in i en husvagn och jag och min kompis reser på oss och ska just följa efter honom när två vakter griper tag i våra nackar och fly förbannade kastar ut oss. Men att ULF LUNDELL har hejat på oss, ja det lever vi på än idag.

/Marielle

Av: Johan Carlsson
E-post: johan.carlsson2@trygghansa.se

Hej!

Julen 1992 hade Uffe precis kommit ut med en ny bok (Saknaden tror jag det var). Han kom till en stormarknad i min hemstad Växjö för att signera exemplar av den nyutkomna boken. Min syster pluggade vid denna tiden i Kalifornien och skulle inte komma hem till jul. Hon och jag har alltid varit Lundell-fans så jag tänkte att den här boken skulle vara en perfekt julklapp att skicka över Atlanten.

Det var givetvis lång kö till det bordet där Uffe satt och signerade sin bok. I kön kom jag på att jag ville att han skulle skriva "God Jul Marie önskar Johan och Ulf Lundell" på första sidan.

Det var ingen glad och avspänd Lundell som mötte mig signeringsbordet, men han godtog min önskan. När han lämnade tillbaka boken till mig upptäckte jag att hans namn var oläsbart. Min inre syn där en jätteglad syster öppnade boken på julafton i Kalifornien för att möta texten "God Jul Marie önskar Johan och Ulf Lundell" slogs i spillror. Därför frågade jag Uffe om han kunde texta sitt namn under namnteckningen, så att min syster verkligen förstod att det var den store Ulf Lundell som hade skrivit det. Då blev Uffe arg, och sade med skrovlig röst, medan han uppfyllde min önskan: "Det var en besynnerlig förfrågan. Var och en har väl sin egen handstil?"

Detta har vi skrattat åt många gånger!

Mvh
Johan Carlsson, Växjö

Av: Anneli Chatten
E-post: ann_chat@hotmail.com

Jag blev totalt överrumplad när Ulf kom in och skulle äta frukost på Hotell Vätterleden ( sommaren -88) där jag jobbade som frukostvärdinna. Han var ensam och satt vid ett fönsterbord och beundrade utsikten över Vättern. Han åt inte så mycket och verkade sitta försjunken i tankar!

Gissa om jag ångrar att jag inte sa någonting. Men han sa iallafall Hej Då och tack när han gick!!!

I LOVE HIM FOREVER

Anneli

Av: Petter Hallman
E-post: petter.hallman@workingday.com

Okej. Då jag växt upp i Orminge var det väl bara en tidsfråga innan mötet skulle äga rum. Jag träffade Uffe som liten, så jag uppskattade det nog inte tillräckligt.

Lördag eftermiddag, vill jag minnas, det var bra väder och jag och mamma klättrade omkring bland några grottor vid kolonilotterna. Det var en man där tillsammans med en kille ungefär i min ålder.

Jag och grabben fann varandra och lekte bland grottorna. Killens pappa var med och klättrade och hjälpte oss upp på de svåraste ställena. Det var en härlig eftermiddag och jag förstod först senare vem mannen var.

Mamma lyckades inte riktig förklara varför den där Ulf Lundell var så speciell. Nu vet jag. Det är alltid samma känsla att höra Lundell i Orminge Centrum, eller ännu hellre på Myrsjöns festplats. Vi ses kanske där!

Petter

Av: Danne Weinberger
E-post: maggie.nilsson@telia.com

Jag har varit i kontakt med Guden 4 ggr på olika sätt. Den första var våren 89. Jag var i Köpenhamn en helg och fick ett riktigt ryggskott på hotellet innan vi skulle åka hem. På flygbåten hem bestämde jag mig för att skriva till honom. Jag var intresserad av att köpa en tavla av honom.

Jag skickade brevet en måndag och fick svar 3 dagar senare, där han önskade mig snar bättring och talade om vart jag skulle vända mig för att köpa en tavla. Jag köpte en och på den är en personlig hälsning från Guden.

Andra gången var när vi skulle se honom på Öland 94. Vi var några som åkte upp på eftermiddagen, vi skulle strosa runt i Borgholm och käka en bit mat. Vi går in på en uteservering och sätter oss. Vem sitter vid bordet intill med en vacker dam? Jo Guden! Han käkar glass och hon dricker öl.

Tyvärr får man tunghäfta vid sådan tillfällen, varför? Jag skulle naturligtvis gått fram och TACKA honom för allt han gör och har gjort!

Tredje gången var våren 93, jag och en kompis skulle starta ett LUNDELL sällskap i Karlskrona. Vi bestämde oss för att skriva ett brev till honom, där vi bad om lite hjälp med olika saker. Vi skickade brevet via den som säljer hans tavlor i Stockholm.

Vi har än idag inte fått svar, men "ett obesvart brev är också ett svar på ett brev". Han kanske inte fått ta del av brevet, vem vet? Sällskapet är vilande.

Fjärde gången var i Västervik, han spelade där den 5 juli 1997 och när vi kommer till vårt hotell, visade det sig att Guden och bandet bodde på samma hotell. När jag kom ner till frukosten på söndag morgon, vem kom då om inte Guden! I mörka kläder och solglasögon.

Tack för en bra spelning, sa jag!
TACK!!! sa Guden och plockade vidare bland pålägget.

Danne

Av: Mikael Quist
E-post: mikaelquist@swipnet.se

TJENARE ALLA LUNDELLARE!

Här kommer mitt minne av Lundell:
Uffe har faktiskt ringt hem till mig, ja ni läste faktiskt rätt, till lilla mig.

Det bar sig inte bättre än under spelningen i Landskrona 97 (Citadellet) så skickade fram en lapp till Uffe där jag ville att han skulle ta kontakt med mig angående ett eventuellt tavelköp.

2 dagar senare ringer det i telefonen samtidigt som jag gör mig klar för att gå på en grillfest. "Hon gör mig galen" dundrar som besatt i högtalarna. En kille som presenterar sig som Ulf Lundell, undrar vad jag menade med lappen jag skrev.

Gissa om jag fick tunghäfta, fan vad jag kände mig liten. Grejen var den att jag ville köpa en eventuell oljemålning av Uffe. Givetvis hade han ingen att sälja till mig, men faktum kvarstår, han har ringt hem till mig.

Så läser du det här Uffe så är jag fortfarande intresserad, pengarna skänker vi till välgörande ändamål.

Annars ses vi i sommar

GUDS FRID
Din eviga vän....Tavelköpar'n

Av: Ulla
E-post: samos@telia.com

Brogårdsskolans aula i Kristinehamn 1977 tror jag det var. Skulle på "Kultur-timma" med skolan en eftermiddag och var allmänt negativ eftersom jag aldrig hört talas om Lundell.

Men efter att Uffe och Nature steg in på scen har jag varit frälst och varit på minst en spelning varje turné.


/Ulla

Av: Anders
E-post: shadow1100@chello.se

När jag mötte Tommy Cosmo...
...eller rättare sagt, Mats "Malla" Ronander

Arlanda utrikes, början av nittitalet nångång, och jag själv var på väg till Frankfurt. Stod och häckade och väntade på att min reskamrat skulle komma när Ronander med sällskap sveper in med massor av bagage, larm och stressade som bara den.

Eftersom "Sömnen" låg kvar i minnet, både filmen och boken, och han var rätt kass egentligen, förutom den scenen när han kraschar måsen i trädtoppen, och alla rusar fram för att se om han överlevde. Då fäller han en riktig kult-kommentar:
-Är det nån som har en Tulo?

Nåväl, jag kunde inte hålla mig, utan när han precis ska passera mig så hostar jag till och frågar, sådär i förbifarten:
-Är det nån som har en Tulo??

Ett stressat smil var allt jag fick, han hade ju kunnat sagt något, suck...


Anders

Av: Mikael Torpner
E-post: torpner@alfa.telenordia.se

Jag har precis blivit FARSA!!!

Och följdaktligen döpt min son till Ulf eller Lundell. Njae min fru gillar vare sig varg eller annat, men vet ni vad? Vi är enade om Ludvig. Alltså kan jag kalla honom för Ludde, närmre än så kommer jag inte...

Mikael

Av: Elin Rylander
E-post: pqs@vg.lu.se

Jag har bott på samma hotell som Uffe på Teneriffa, i Mars -96. Vi låg en hel vecka på varsin sida av poolen och jag fick tillfälle att studera honom och hans två söner både till frukost lunch och middag.

Senare fick jag veta att han skrivit en låt om vistelsen som var med på någon av de efterföljande skivorna. Det kanske märks att jag inte är ett hängivet fan, men jag tycker ändå det är en liten trevlig historia.

Elin

Av: Jessica Sundqvist
E-post: jessica.sundqvist@adm.ministry.se

Jag bor ett par kvarter ifrån Uffe, så jag ser honom ganska ofta. Jag har en pinsam historia att bidra med:

Dagen efter spelningen på Myrsjöns festplats 1997 (har jag för mig att det var), åkte jag förbi Uffes port med jeepen (en turkos Willysjeep CJ5). Jag tittade upp mot hans balkong och fick syn på honom ute bland växterna. Jag måste fått hjärnsläpp, för jag tvärnitade jeepen, ställde mig upp och vrålade: "-UFFE!". Han tittade ner och fick syn på mig. Jag vrålade då att jag tyckte att spelningen dagen innan varit suverän och tackade för denna. Han vinkade besvärat och försvann snabbt in genom balkongdörren...

Jösses vad pinsamt! Jag vet ju att han inte är sådär överförtjust i att bli störd som privatperson... Min sambo var något irriterad på mig efter detta tilltag. Han sa att "-Nu vågar jag väl inte åka i stan med jeepen längre, utan att vara skraj för att Uffe tror att det var jag som stod och skrek mitt på gatan." Jeepen är ju onekligen något uppseendeväckande, men vi har faktiskt inte "sprungit på" honom med jeepen sedan dess.

Jessica

Av: Sara Almqvist
E-post: sara.almqvist@vertex.se

Jag har blivit uppväxt med musik av Uffe pågrund av att min far har spelat honom en del, men det fastnade aldrig fullt ut. Så för ca två år sedan blev jag "frälst" av Lundell. Det skedde genom min kompis pojkvän avgudade honom så på fest hemma hos honom spelades bara Lundell. Så pappa spelade in ett band åt mig som jag spelade sönder.

På Lundellkonserten i Linköping i somras så stod jag längst fram, och mitt i konsertens gång gick Lundell ner från scen fram till mig och tog min hand och gav mig sitt munspel. Sen kom han tillbaka och kramade om mig och smekte mig på kinden. (Den lyckligaste dagen i mitt liv.)

Två veckor senare på Myrsjöns festplats så stod jag åter längst fram. Då kände han igen mig och när han kom ner från scenen så tog han min hand och höll den jätte länge. Senare pekade han på mig och sa någonting men jag uppfattade aldrig vad han sa, så det blev knäpptyst. Efter konserten så frågade vi hans Manager ifall vi kunde få Uffes autograf (för han tycker om oss) och han sa:

- Jag vet det.

Lundell har förändrat mitt liv. Han har lärt mig se på livet med ett bredare synfält. Han gör mig lycklig och jag har de flesta skivorna och läst de flesta böckerna.

Tack.
Sara.

Av: Eva Björnberg
E-post: eva.bjornberg@sub.su.se

Mina bidrag är inte speciellt rafflande, men kan kanske ändå vara intressanta för den verklige fanatikern.

Jag har inte träffat Ulf Lundell, i den rätta bemärkelsen d v s pratat med honom, men däremot träffat på honom på stan ett par gånger:

1988 (kan vara 1989) på Åhléns i Lund såg jag honom titta på damunderkläder tillsammans med sin dåvarande flickvän Fredrika Gunnarsdotter.(Hennes far hade jag senare en gång som gästföreläsare på universitetet och såg också hennes foto/konstutställning i universitetshuset, där Ulf Lundell suttit modell till en del bilder.)

För två år sedan ungefär träffade jag på honom tillsammans med sin dotter på frukt- och grönsaksavdelningen på Hemköp/Åhléns vid Drottninggatan nära Sergels torg i Stockholm. Han såg lite stressad ut. Läsaren förstår säkert att jag stannade kvar bland frukt och grönsaker betydligt längre än vad jag tänkt först!!

Eva Björnberg, Stockholm

Av: Erik Nordkvist
E-post: ?

Hej!

Jag satt och fikade på trädgården i Göteborg, då Uffe
går förbi mig och upptäcker nog att jag stirrar och
lyfter då på solglasögonen och säger "Tjena grabben,
hur är kaffet här?" Bra svarar jag och Uffe nickar och
smiter iväg.

Plötsligt upptäcker jag att jag just haft ett kort
snack med min enda riktiga idol.
Små nöjd går jag ut på stan och ser honom på scen
några timmar senare, som vanligt hur guld som helst.

ErikBerätta om när du träffade Uffe
Skriv ner din berättelse om hur det gick till när du träffade Uffe. Skicka detta till alltomuffe via vår kontaktsida.


Sök på alltomuffe.nu
Ulf Lundell nyheter
Senaste Ulf Lundell nyheterna hittar man på uffeboggen


alltomuffe.nu på Facebook


Biljetter konserter


Begagnade Ulf Lundell prylar
Saknas det något i Lundellsamlingen? Ett bra sätt att få tag på ovanliga och svåråtkomliga Ulf Lundell prylar är att leta på en auktionswebbplats.
Traderas webbplats finnns ofta många Lundellobjekt.


Länkar

Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till