Läsarnas upptäckter på alltomuffe, sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet 
alltomuffe.se
Sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet
Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till
Säg det med blommor - InterfloraLäsarnas upptäckter

Här kan Du tal del av läsarnas beskrivningar om hur de upptäckte Uffe. Vissa är långa och beskrivande, vissa andra korta och rakt på sak.

Det är många läsare som har skickat en en berättelse om sin upptäckt. För att det inte ska bli för många berättelser på en sida har vi delat upp sidan i flera delar. För att läsa tidigare publicerade berättelser, fortsätt till: Läsarnas upptäckter 2.

Hur gick det till när Du upptäckte Uffe? Skriv och skicka ett meddelande till alltomuffe via vår kontaktsida och berätta! Berätta för oss andra när du upptäckte Uffe, om det var i samband med någon rolig/tråkig händelse, om det var Din polare som "tvingade" Dig att lyssna eller om Du följde med någon på en konsert etc. etc.

Om du vill bidra med en berättelse om Din egen upptäckt så är det bara att skicka ett skicka ett meddelande till alltomuffe via vår kontaktsida.Spännande spel online


Slipskungen - presenter
till honom.

Hitta noter hos
.
Jan Andersson
E-post: ?

Jag är en hängiven Uffeälskare som såg honom första gången i Östersund -81, där dom avslutade med ett rockmedley (chuck berry låtar) I den korta pausen spelade Janne Bark ( med blond hockeyfrilla!!!) Stackars Jack instrumentalt oväntat och magiskt.

-94 var det dags igen på Österlen (kommer inte ihåg namnet på slottet med handbollsspelaren Per Carlén var ordningsvakt!) familjestämning med en massa god cider.

Senare sommar kördes en minikonsert i störtregn på klassiska Fröjdholmen i Jämtland. Konserten blev faktisk bättre med det dåliga vädret som inramning, parken som mest består av masonitstugor och en svajig scen blev en bra kontrast till texter i Ut på vägen igen och Rött.

Något år senare kördes en gratiskonsert i Östersund på gräsmattan ovanför stationen, det var en sorts jämtländsk hyllning till Uffe. Han har ju varit stamgäst på Storsjöyran, om jag minns rätt var det 30 000 på konserten i hela Östersund bor det 50 000.

Nästa Uffe konsert blev Sammilsdal i Leksand regn, sommarkväll och enrätt lugn tillställning. Det var fredstema i Dalarna så legenden körde Öppna Landskap akustiskt med 2 marshaller som inramning, stark upplevelse.

En svinkall kväll i Januari -95 (tror jag) spelade Ludell på sporthallen i Östersund, Grillen från Volvo 245 utgjorde scenrekvisita lite tamt om jag minns rätt.

I sommar kommer Uffe till Storsjöyran igen, mycket har ju ändrats med nya låtar och nytt upplägg, men man hoppas ju på lite låtar från Den vassa eggen, Längre inåt landet och Måne över Haväng, dom bästa m.a.o.

Jan Andersson
Duved


Publicerad 21/6-2009Kenneth Andersson
E-post: kneten67@yahoo.se

Jag har följt uffe i 25 år nu. Ca 45 konserter. Men i år blev det inget. Tröttnat på uffe?-Aldrig! Men Allt tar ut sin rätt. Skulle till Gävle och Hudiksvall i år.

Men började tänka efter! Jag kommer aldrig att få vara med på de konserter i längd och tryck som jag redan upplevt. Otroliga grejer.

Över 4 timmar flera gånger. Publiken gick hem. Trodde det var slut. Utom vi 50 st som viste att Uffe aldrig slutar ett gig utan en ballad.

Uffe kom ut och skrek: -Pallar ni inte rock! Drog sitt fjärde extranummer! Vicken känsla!

Eller när jag kom upp på scen med 9 st till som fick stå med Uffe o sjunga-Snön faller! I gavlerinken.

De minnena vill jag ha bevarade. Inte förstörda av bra men bleka konserter på 2-3 timmar. Maskinmässigt dragna Konserttåg genom Sverige.

Vill för allt i världen inte se honom försöka sig på stones-gig. Där det behövs syrgas för att de ska orka upp på scen!

En spelning på en klubb. Med Uffe o en akustisk gura. Den spelningen skulle jag vilja avsluta mitt 25-åriga kärleksförhållande med uffe, live!

Det går inte att göra det bästa som gjorts! Bättre hela tiden. Det har jag insett. Sitter hemma och lyssnar på 12 sånger o Ripp Rapp i sommar i stället. Bente och andra favoriter.

Låtar som han inte ens försöker eller kan spela live i dag. Tre bröder! Vilken magnifik sjungen historia. Jag har gett mig.

Hoppas Uffe ger sig innan det är för sent! Lever på minnena. Och de Lever jag gott på.

Många tycker säkert att jag har alldeles åt skogen fel. Men inte de som gjorde sin första konsert i Rättviksparken i början av 80-talet.

Tack för alla år Uffe!!!


Publicerad 7/1-2009Sven Kastens
E-post: svenohedda@hotmail.com

Jag är 40 år och som gammal inbiten hårdrockare har jag egentligen inte börjat uppskatta Uffe förrän för 7-8 år sedan, men sen dess har det inte släppt. Jag började läsa hans böcker, kollade in några konserter och lyssnade mera aktivt på texterna.

Det märkliga är att han inte bara är en sådan duktig musiker och låtskrivare utan att han också är riktigt bra på skönlitteratur.

Idag högaktar jag Uffe för hans skapande men även för att han är en kille som fortfarande vågar säga obekvämma sanningar och som inte köper hela den här mainstream-kulturen.

/Sven Kastens

Publicerad 20/7-2006Andreas Olsson
E-post: ?

Såg på videon til "gå ut och var glad" på ZTV. Köpte därför "Club Zebra" på Ullared av allla ställen och dagen efter annonserades en spelning i Helsingborg där jag bor. Den 13/11 såg man honom live, har sett han 8 gånger sen dess...

/Andreas

Publicerad 20/7-2006Larz Gustafsson
E-post: ?

Det började tidigt, så tidigt jag minns, sjöng Stig Vig i Dag Vag. Då det gäller Ulf Lundell började det i mitt fall 1977. "Jack" fanns på gymnasieskolans bibliotek och jag var snabb att låna den. Sedan dess har jag läst om den några gånger. Det gäller även uppföljaren "Sömnen".

Så småningom hörde jag "Snön faller och vi med den". Enligt min mening ett veritabelt mästerverk, och förmodligen en av de första låtarna jag hörde med Ulf Lundell. Via den slussades jag vidare...

Minns hur "Ripp Rapp" liksom bar mig igenom den där hösten 1979, då jag var olyckligt kär på gymnasienivå.

Det finns så mycket som Ulf har skrivit som jag har kunnat och fortfarande kan identifiera mig med.

Jag hamnade själv i punkband, spelade in plattor, spelade ute och så vidare, men Uffe fortsatte att vara en inspirationskälla och det kommer han alltid att vara.

Han har en förmåga att måla med ord som är absolut enastående. En platta, låt eller bok av Lundell är som en resa in i en annan värld.

I egenskap av outsider och rebell hämtar jag styrka och tröst framför allt ur Ulf Lundells sånger.

Även om jag i ärlighetens namn föredrar de tidiga plattorna, såsom "Vargmåne", "Törst", "Nådens År", "Ripp Rapp", "Längre Inåt Landet" etc, så kan jag även hitta guldkorn på andra plattor som t ex "Den Vassa Eggen" och "Måne Över Haväng" med superba låtar som t ex "Rött", "Ute På Vägen" och "Älskad & Sedd".

Veritabla pärlor som glimmar i ett i övrigt mörkt Sverige.

/Larz Gustafsson

Publicerad 20/7-2006Petra
E-post: petrasepost@hotmail.com

En av mina allra bästa vänner hade lyssnat på Uffe hur länge som helst och pratade ofta om honom. Till slut följde jag med henne på en konsert och blev alldeles uppfylld!

Hade inte direkt hört något alls av honom innan, men kände ändå ett så stark "igenkännande" i hans musik.

Har beundrat och följt honom ända sedan dess Han har verkligen något som fångar och fascinerar mig!

/Petra

Publicerad 20/7-2006Stefan Lundberg
E-post: stefan@hortlax.com

Hörde "Bättre tider" på Rapport(!) ca 1982. Visste att min moster hade några skivor av honom så jag lånade dessa och har inte lämnat tillbaka dom sedan dess. Har troget köpt alla skivor därefter. Det finns inte någon bättre!

I kväll ska jag på konsert i Luleå. Har väntat och längtat länge nu...

/Steffe

Publicerad 20/7-2006Rosanna Redsäter
E-post: gbgzanna@hotmail.com

Jag skulle välja en bok att läsa i skolan. Då jag är så lat, lånade jag den på cd i stället. Så jag lysnade och lyssnade. Och kommer att fortsätta lyssna.

/Rosanna

Publicerad 11/6-2005Jonas Bergenholtz
E-post: j.bergenholtz@bredband.net

Hej! Jag har följt Uffe sen sen 1975. Det började med "Jack" o sen var jag fast. Har sett de flesta konserter med Uffe sen dess, åtminstone i Sthlm. Har naturligtvis allt han gett ut på skiva.

/Jonas

Publicerad 11/6-2005Annelie Sjöholm
E-post: annelie.s2@spray.se

Satt på Luxor -75, jag var 17 år och hörde en låt från Vargmåne. Jag cyklade ner till stan och köpte LP:n direkt. Sen dess har jag aldrig slutat lyssnat!

Finns inget att jämföra med!

Kramar till alla er som funnit honom!

/Annelie

Publicerad 16/2-2005Niklas Lindbom
E-post: niklas@lindbom.com

I början av maj, varje år, pockar alltid "Den Vassa Eggen" på min uppmärksamhet. Varför? En klasskompis bandade i slutet av april '85 av Rick Springfields "Tao" åt mig(!), och "slängde in" "Den Vassa Eggen" på ett extra band som han fick med.

Ingen låt i världen går sedan dess upp mot Rialto, kärleken, vemodet, dess längtan. Dess intro-rader:
"Jag såg dig i vimlet idag,
i varuhusvärmen idag.
Din kappa var blå,
och din sjal dolde ögon som log..."


Och det är alltid tidigt en morgon i maj man hör Chans.

Det har blivt ett 20-tal konserter genom åren, vinter som sommar, vår och höst.

"Finns det några här som kan vissla?!"
- Jaaaaaaaaa
"Ok, här kommer hunden!!!"

/Niklas

Publicerad 16/2-2005Fler upptäckter
Läs fler upptäckter på sidan Läsarnas upptäckter 2.
Dela med dig av din upptäckt
Det är många som väntar på att få ta del av din upptäckt. Skriv in dina uppgifter och hur det gick till när du "upptäckte" Uffe. Skicka sedan detta till alltomuffe via vår kontaktsida.

Sök på alltomuffe.nu
Ulf Lundell nyheter
Senaste Ulf Lundell nyheterna hittar man på uffeboggen


alltomuffe.nu på Facebook


Biljetter konserter


Begagnade Ulf Lundell prylar
Saknas det något i Lundellsamlingen? Ett bra sätt att få tag på ovanliga och svåråtkomliga Ulf Lundell prylar är att leta på en auktionswebbplats.
Traderas webbplats finnns ofta många Lundellobjekt.


Länkar

Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till