Då träffade jag Uffe på alltomuffe.nu, sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet 
alltomuffe.se
Sajten om Ulf Lundell - Sveriges största rockpoet
Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till
Säg det med blommor - InterfloraDå träffade jag Uffe

Berätta om dagen då du mötte Ulf Lundell. Kanske har du träffat rock-kungen på gatan, i affären, under en bilfärd, under något evenemang eller i någon annan situation.

Idén till den här sidan fick jag då jag hörde en kille som hade ringt in till ett radioprogram för att berätta att han hade träffat på Uffe i Fiskebäckskil (en liten stad på Västkusten). Han var helt lyrisk och var bara tvungen att berätta om sin upplevelse.

Nackdelen med radio är att det är ett "ögonblicksmedium". Ingen kommer att få höra hans historia igen såvida han inte berättar den själv. Därför kanske det är en bra idé att starta den här sidan.

Nu väntar vi och alla andra läsare på din historia. Skriv ner din historia och skicka ett meddelande till alltomuffe.nu via vår kontaktsida.

Denna sida är mycket populär och många läsare har skickat in berättelser på hur det gick till när de träffade Uffe. För att sidan inte ska bli för stor har en del äldre berättelser flyttats till en uppsamlingssida. Besök denna sida för att läsa fler spännande historier!CDON hittar du de
flesta av Uffes skivor.

Ulf Lundellprylar på Tradera
Traderas sajt kan du
själv sälja dina prylar.


Spännande spel online
Av: Peter Nilsson
Plats: Borgholms Slottsruin 2002

Läste igenom alla roliga möten med Uffe, och jag får väl berättade om mitt:

Såg som vanligt Uffes konsert i Borgholms Slottsruin 2002, efter denna underbara konsert bestämde vi oss för att köpa varsin souvenir. Det blev varsin turnéaffisch!

Efter att jag och min kompis Samuel äntligen kommit ut från parkeringen med bilen så svänger en stor gul buss (har jag för mig). Vi tittade på varandra och tänkte samma sak; "Det kanske är Uffe och bandet!!!".

Vi följde efter bussen i riktning mot Strand Hotell och den stannade precis utanför entrén. Vi fick ökad puls båda två och parkerade bilen precis bakom (Samuel tänkte inte på att ens stänga av bilen, utan lät den stå på med nyckeln i).

Vi tog med oss våra affischer ut samt en tuschpenna och gick mot bussen/entrén. Uffe kom till slut ut ur bussen och gick sedan mot receptionen. Vi följde efter och lyckades övertala en vakt som ej ville släppa in oss att gå fram till Uffe.

Vi gick då fram och jag sade nåt i stil med "Kanonspelning" och han tackade, sedan frågade Samuel om autografen varpå han tappade pennan. Uffe böjde sig då ned och plockade upp pennan och skrev sin autograf på våra planscher medan han samtidigt pratade med receptionisten. Han gav oss pennan och vi sade tack och hej då och han likaså!

Väl ute var Samuel skitnöjd och gick mot bilen medan jag stannade upp och såg att Norpan och David kommit ut ur bussen. Stannade och pratade med dem och fick deras autograf. Vet att jag då nämnde att enda missen var under Ryggen Fri då någon spelade fel, varpå herrarna skrattade och skyllde på varandra.

Ett trevligt minne och vi åkte lyckliga hemåt mot Mönsterås där vi båda då bodde!

Bifogar bildbevis, se nedan.

Peter Nilsson, Oskarshamn
Peter Nilssons signerade turnéaffish.
Peter Nilsson, Oskarshamn.
Av: POPCOP
Plats: Söder i Stockholm

Hur jag träffade Uffe.
Det kan ha varit 2003-3004 på sommaren. Jag jobbar på Söder i Stockholm bland alla kvarter som Uffe sjunger om. Jobbar som Mc-polis och min station ligger på TorkelKnutssonsgatan.

På Rosenlundsgatan strax intill skulle jag en sommardag inhandla en Pizza på "ANGELOS". (Det skall tilläggas att jag skilt mig ganska nyligen och befann mig i min egen "Vassa Eggen". Lyssnade mkt på Uffe och drog många paralleller som så många andra gjort förmodar jag, mellan mitt eget liv o det uffe skriver om i sina texter.

Hade flera ggr tänkt att om jag nån gång skulle ramla på herr Lundell skulle jag bjuda honom på en kopp kaffe uppe på Skinnarviksbergen o fråga om lite råd o få vädra lite..).

HURSOMHELST.. När jag stod med min hämtpizza i handen och på väg upp för den lilla trappan ut ur pizzerian, stod Uffe där och frågade om dom hade goda pizzor där? Minns knappt vad jag svarade men det blev säker nåt i stil med - uuueehaaa.

Jag ångrar ännu idag att jag inte ställde frågan om koppen på Skinnarviksberget. Erbjudandet står kvar.

Stefan Andén.
Av: Tove
Plats: Systembolaget på Regeringsgatan, Stockholm

Allt började med att jag jobbade på Systembolaget på Regeringsgatan. Flera kändisar brukar komma in och handla sina viner på just den butiken. Det var precis innan julen 2006 och det var lagom kaotiskt i butiken.

Folk väntade otåligt på sin tur i vinkällaren. Var på jag ser en man komma älgande med en kundvagn fram för sig, viftande med en liten lapp i näven.

"Hallå där, lilla fröken, lilla fröken! Jag behöver hjälp!"

Folk som stod och väntade vände sig om för att se Uffe Lundell småsvettig med en kundvagn. Hade han börjat supa igen, var min egen spontana första tanke. Jag förstod att Uffe tänkte använda sig av sin kändisstatus för att komma före i kön (och de andra köande personernas hets kändes påtaglig). Skulle den lilla flicksnärtan ta Uffe Lundell före dem?!

Jag tittade på Uffe, visade med handen vart kölapparna fanns och sa "Ja visst kan jag hjälpa dig, det går bra att ta en nummerlapp så hjälper jag dig när det är din tur...".

Dock kommer jag inte ihåg om han stannade eller inte, men synen av en Lundell komma älgande med en kundvagn på Systembolaget har etsat sig fast.
Av: John Wallberg
Plats: Hotell Hasselbacken bredvid Skansen, Stockholm

Någon gång under åren 95-96 har jag för mig att det var, var jag och min fru på en liten weekendresa i Stockholm. Vi bodde på Hotell Hasselbacken bredvid Skansen.

Den ena kvällen hade vi köpt biljetter till Uffes konsert. Jag har för mig att det var något sorts publikrekord. En så där 22 000 pers. Vet inte om jag minns rätt.

När så en fantastisk konsert var över och vi vandrade hemåt till hotellet för att sova så ser vi helt plötsligt att framför oss, för att också hämta ut hotellnyckel, står Uffe med tillhörande band och checkar in. 30 minuter efter showen.

Snacka om att man blev knäsvag. Tyvärr så han helt vettskrämd ut då han tittade på oss så vi vågade varken be om autograf eller tacka för en bra konsert.

Hälsningar
John Wallberg
Av: Henry Chinaski
E-post: ?
Plats: Norra toppen av Stenhuvud (rockhead) på Österlen

På midsommardagen 2007 var jag på väg nerför stigen som leder upp till den norra toppen av Stenhuvud (rockhead) på Österlen då en rask man i vandrarkängor och en stav gick om mig med rätt så imponerande takt.

Det var Uffe som var ute och på sin förmiddagvandring. Senare fick jag reda på att han har sin gård i närheten av detta naturområde.
Av: Bertil Karlborg
Plats: Norra toppen av Stenhuvud (rockhead) på Österlen

Det var i mitten av 90-talet, jag bodde i Orminge liksom Uffe på den tiden.

Jag såg honom ibland på Konsum. Han var ofta där på kvällen och handlade. Det här var under en period då man såg på honom att han inte mådde så särskilt bra.

En gång stötte han på Clabbe af Geijerstam där inne vid köttdisken. Jag stod där och tjyvlyssnade, tänkte att det här är verkligen två motpoler som möts, konstnären och pop-/discokillen.

Clabbe med sitt kända hurtfriska sätt hälsar på honom: "Tjena, bor du här? Var bor du nånstans?" Uffe svarar på sitt på den tiden lite buttra sätt, verkar känna sig obekväm i det här mötet... "Ja, jag bor i Gustavsvik." Samtalet fortsätter en kort stund och dör sedan ut.
Av: Olle Nerman
E-post: henrychinaski@hotmail.com
Plats: Café Opera

Vi har just ställt oss och börjat pissa på väggen bredvid Café Opera när jag vänder mig om och börjar pissa på en sån där jävla stadsjeep. Jag säger till Jocke och han vänder sig också om och börjar pissa rakt ner i grillen på jeepen. Vi är rätt fulla och rätt pissnödiga.

Jag pissar rätt ner i radiatorn. Säger han.
Det är typ där som ventilationen tar in luft. Han skrattar.
Kan dom fanimej ha dom där bögjävlarna. Säger jag.
Ja det kan dom fan. Säger han.

Jag tänker mig en käring med päls och handskar som startar bilen och håller för näsan när hon märker att det börjar lukta piss. Eller nåt backslickad tjugoåring med lite plufsiga drag och blänk i pannan som börjar svära på bred stockholmska om dom där jävla uteliggarna när han känner lukten av mitt piss. Jag skrattar.

Jag tänkte precis på vad som kommer hända när den kostymjävel som äger bilen säger när han sätter på sin AC. Säger han. Vi skrattar. Det skvätter in i grillen på bilen.

Han kommer väl att svära nånting om jävla uteliggare säkert. Säger jag.
Det kommer nån gåendes från krogen. Vi fortsätter pissa. Och vad i helvete håller ni på med? Säger nån. Det där är min jävla bil. Säger nån.

Vi pissar bara. Säger jag. Jag vänder mig och pissar mot väggen istället. Jag pissar färdigt och drar upp gylfen. Jag vänder mig och kollar vem det är som snackar med oss. Jag känner igen honom, det är Ulf Lundell.

Är det du? Säger jag.
Håll käften din jävla snorunge. Säger han.
Varför i helvete står ni och pissar på min bil? Säger han.
Vi var jävligt pissnödiga. Säger jag.
Ni var jävligt pissnödiga säger du. Det var ta mig fan det dummaste jävla skiten jag hört. Säger han.

Han ser verkligen asförbannad ut. Ögonen lyser på honom.
Så du hänger på Café Opera nuförtiden? Säger jag.
Vad fan har du med det att göra. Vart jag hänger. Säger han.
Nej du får väl för fan hänga vart du vill. Säger jag.
Men det är ett jävla brackigt ställe. Säger jag.
Enda jävla stället med lite klass i den här stan. Säger han.
Visst. Säger jag.

Old Hem skulle nog ha slagit ner mig vid det här laget. Säger jag.
Jag är inte Old Hem. Säger han.
Nej visst. Han sköt sig ju för längesen den jäveln. Förtärd av sin egen myt. För att använda dina egna ord. Säger jag.
Han ser lite förvånad ut. Han spänner blicken i mig, fortfarande förbannad.

Ok. Jag ber om ursäkt för att vi pissade på din bil. Jag visste inte att det var din. Säger jag.
Jaha. Vems jävla bil trodde du att det var då? Säger han.
Det vet jag inte. Nån annans. Nåt rikemansbarn med backslick och blank panna kanske. Säger jag.
Jag står på barrikaderna. Säger jag.
Nu ska du passa dig jävligt noga. Säger han.

Vi står tysta i några sekunder. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.
Dom flesta i min generation bryr sig inte ett skit om nåra barrikader. Vi vill bli kändisar. Säger jag.
Ulf Lundell säger ingenting. Han bara kollar lite skumt på mig. Vi står tysta några sekunder till.
Jag har läst dina böcker i alla fall. Hela skiten. Säger jag.

Jaha. Säger han.
Jag gillar dom flesta av dom skarpt. Säger jag.
Jaha. Tack. Säger han.
Vi står och blänger på varandra.
Tror du jag ska bli mindre förbannad för att du står och försöker glänsa och tror att du vet vem jag är. Säger han.
Jag får höra sånt hela jävla tiden som du kanske förstår. Alla som tror dom vet precis vem fan man är. Men dom har inte en jävla aning. Säger han.

Nej. Jag försöker väl bara säger vad jag tycker. Säger jag.
Jag brukar försöka skilja på dikt och verklighet. Men verkligheten är så mycket tråkigare. Säger jag.
Självklart. Säger han.
Jag håller i alla fall med dig när det gäller kvällspressen. Säger jag.
Kvällspressen är horor. Säger han.
Jag vet. Säger jag.
Vi står tysta igen. Det ser ut som om han står och väntar på att jag ska gå. Det gör jag inte. Han väntar nog på någon.

Jaha. Håller du på med nåt nytt Din senaste var bra. Lite ledsen i början kanske. Säger jag.
Och vad fan menar du med det?? Säger han.
Jag vet inte. Säger jag.
Jag vet inte riktigt. Den var lite ledsen bara. Han verkade jagad på nåt sätt. Säger jag.
Var det den här jeepen som du åkte runt i Europa med? Säger jag.
Jag skriver romaner, inte dagböcker. Säger han.
Nä just det ja. Säger jag och ler. Han ler inte tillbaka.

Jocke kollar på mig, han verkar vilja gå därifrån. Jag vill inte gå riktigt än, jag vill se vem det är som Ulf Lundell står och väntar på. Det är antagligen en brud, jag vill se hur hon ser ut. Jag försöker fundera ut nånting att säga utan att gå in på den minerade marken. Som är jävligt stor. Ska vi gå? Frågar Jocke lite tyst.

Ni ska ta mig fan inte gå nånstans innan ni förklarat för mig varför i helvete ni har pissat på min bil. Säger Ulf Lundell. Jag vänder mig mot honom.

Jag sa ju det förut. Vi var pissnödiga och ville pissa på nån jävels bil. Säger jag.
Det var inte direkt uträknat. Säger jag.
Man blir ju pissnödig när man dricker menar jag. Säger jag.
Det är sant. Säger han. Jag tycker att han ser lite nostalgisk ut. Han dricker ju inte längre. Men jag tar nog fel.
Jag måste fråga. Säger jag.
Inte för att vara otrevlig. Men varför hänger du på ett sånt här jävla ställe. För du kom väl från den där krogen? Frågar jag och pekar på Café Opera.
Han svarar inte.

Håll käften nu. Säger han.
Dra nu för helvete. Säger han.
Jag vill inte se er. Säger han.
Jaha. Säger jag.

Jag är på väg att gå. Bruden som han stått och väntat på kommer. Hon är magnifik ta mig fan. Vajar fram i ett par svarta pumps och vit sommarklänning. Hon flyter fram. Ett kvinnoskepp. Måste vara modell. Hon ler när hon kommer fram till Ulf Lundell.

Hej älskling. Säger hon till honom.
Nu måste han le. Jag blir smått avundsjuk. Den jäveln. Hon kysser honom lätt och lägger armen om honom.
Vilka är det som står där? Säger hon och pekar på oss.
Ett par jävla idioter som pissat på bilen. Säger han.
Jaså. Säger hon och ser på oss. Nu känner jag mig plötsligt skyldig, som när man blev påkommen med att palla äpplen.

Och varför gjorde ni det? Frågar hon.
Äh, jag vet inte. Säger jag.
Vad är det man brukar säga, det bara hände. Vi bara gick här och så blev vi pissnödiga Säger jag.
Jaha. Säger hon. Jag tror hon tycker det är lite roligt, men hon försöker dölja det.

Ni får ursäkta oss. Vi är lite fulla. Säger jag.
Äh, håll käften nu. Säger Ulf Lundell.
Du snackar en massa skit. Säger han också.
Kanske det. Säger jag.
Men jag snackar inte skit på Café Opera. Säger jag.
Men vad fan. Dra nu. Innan jag nitar dig. Säger han.
Jag säger bara. Säger jag.

Ta det lite lugnt vännen. Säger hon till Ulf Lundell.
Lite svårt när man står och snackar med två lodare som pissat på bilen. Säger han.
Dom visste ju i alla fall inte att det var vår bil. Säger hon.
Ok, säger han. Jag förstår att du läser mina böcker. Det är ok. Men var jävligt noga hädanefter med vilka bilar som du ställer dig och pissar på grabben. Säger han.
Och du också. Säger han och spänner blicken i Jocke som ser vettskrämd ut.
Det ska vi. Säger jag.
Lycka till med nästa bok. Säger jag.
Eller skiva. Säger jag.
Tack för fan. Säger han.
Han slänger på sig sin svarta skinnjacka och sätter sig bakom ratten. Jag tänker på Vinter i paradiset. Och alla andra av hans böcker som jag läst.

Hej då. Säger hon och hoppar in.
Jag tycker att hon ler lite men jag fattar inte varför.
Hej då. Säger jag.

Jag tycker nästan att det lyser om bruden. Jag undrar vad hon heter. Dom öppnar bildörrarna och hoppar in i jeepen. Jag undrar om det luktar piss i den nu. Jag ångrar att jag ställde mig och pissade i den. Men vad fan. Hur skulle vi kunna vet att det var hans jävla bil. Vi går vidare över bron till gamla stan. Det är alldeles mörkt och folk börjar fylla barerna. Vi sätter oss på krogen och fortsätter dricka.Av: Martin
E-post: ?
Plats: Göteborg

Jag har också en berättelse att berätta... ungefär i samma anda som alla andras här. Inte så märkvärdig, men vittnar på samma tafatthet man får när man träffar gubben...

Jag hade varit på en skivsignering på Bengans i Göteborg 1996 och fått dubbelskivan signerad. Min syster var med och fick ett av kort signerat som hon hade tagit på Ulf på en konsert tidigare det året.

Det var det första mötet jag hade med människan och inga ord utdelades. Vad skall man säga lixom? "Fan vad bra du är", det är ungefär som att säga till en vacker kvinna att hon är vacker. Hon har hört det så många gånger innan och det inte är speciellt originellt.

Något år eller två senare i brunnsparken ser jag ett bekant ansikte. Det tar ett par sekunder innan jag fattar vem det är. Ett snabbt beslut och jag bestämmer mig för att vända mig om och gå efter honom och be om en autograf.

Jag hinner i kapp honom och ställer frågan:
"-Ursäkta, kan jag få en autograf?".
"-Om du har penna och papper" :svarar han ganska buttert och vilket jag givetvis inte har. Han fortsätter gå med nedböjt huvud och jag står där som ett fån.

I min iver över få att tillbedja honom och visa min respekt glömde jag helt av att för att få en autograf krävs minst en penna och kanske även ett papper...

Så var det med den historien...Av: Fredrik Widgren
E-post: fredrikwidgren@hotmail.com
Plats: Örebro

På en spelning under Club Zebra turnen som jag och min sambo var på, blev jag ett offer för Lundells uppmärksamhet.

Jag hade öronproppar som var för små, så jag fick knöla till dem då och då för att de skulle fylla sin funktion. När jag pysslade med detta under ett mellansnack så upptäcker jag att han står och pekar på mig och säger "Så högt pratar jag inte, du kan ta ut fingrarna ur öronen."

Kul grej även om det inte var ett möte!

Detta utspelades under en mastodont lång konsert i Örebro. Lundell var Lycklig och grym som vanligt.Av: Gunilla Fredriksson
E-post: gunilla@fredriksson.se
Plats: Bergbanan, Fjällängen, Åre

När jag mötte Uffe var det vintern 1983. Jag kom upp med Bergbanan till Fjällängen i Åre. Snön hängde tungt över granarna, det var alldels tyst när jag klev av. Alla var redan uppe och åkte skidor. Jag kom lite senare och det vara bara jag. Plötsligt kom det en mycket välkänd person gående på stigen: Ulf Lundell, jag bara tittade, nickade lite och gick.

Såg honom flera gånger sedan under veckan när han höll på att lära sin son Calle att åka skidor. Men det speciella var att möta honom ensam i en tyst snöig skog.Av: Charlie
E-post: ?
Plats: NK

Jag mötte Ulf på en NK en dag i vintras. Gjorde dock bort mig totalt... Ibland när man ser kända människor brukar man ju tro att man känner dom...

Så när jag ser Ulf tänker jag självklart att honom känner jag och säger därför "Hej, hur är läget?" Fick dock inget svar, han bara log och gick vidare.Av: Rebella
E-post: rebella71@hotmail.com
Plats: Mosebacke

Jag var ute med hunden och stod tydligen lite i vägen för den döende dandyn som kom flåsandes på sin joggingrunda.

Tyvärr fanns ingen röd matta utrullad till Uffe och han skrek KAN MAN FÅ KOMMA FÖRBI HÄR?? eh... ja... jag hann inte ens svara förrän nästa vrål kom ÄR DET SVÅRT??

Sån kan han också vara... er lille Uffebuff. Som tur är är jag snabbkäftad så han fick ett najs svar: JA, OM DU SKRIVER LITE BÄTTRE LÅTAR I FORTSÄTTNINGEN! Ha!Av: Robin Sörbom
E-post: winnerback_lundell@hotmail.com
Plats: Borgholm

Pappa (Mattias Petersson) och jag var i ruinen, Borgholm 26 Juli 2005 Jättebra konsert. Vi väntade utanför efteråt och efter ca 1 timme strömmade bandet ut bland de Uffe. Vi gick fram och fick hastigt tre affischer signerade.

Han sa inte så mycket. Det stod en annan kille där också som frågade om han fick skaka hand med Uffe och fick som svar ett bestämt "nej!".Av: Jonas Dahlgren/C G Viklund
E-post: jonas-dahlgren@telia.com
Plats: Hagalunds rangerbangård

Hej!

Tänkte bara tipsa er om att det i Göteborgs-Posten 2005-04-04 fanns en insändare från en läsare under rubriken "När jag räddade romanen Jack...".

Jag tror berättelsen kan vara av intresse för fler Lundell-diggare.

Hälsningar
Jonas Dahlgren, Sävedalen

Från GP 2005-04-04:

När jag räddade romanen Jack...

Jag kom och tänka på en episod som inträffade på ett fullsatt kvällståg mellan Göteborg och Stockholm i mitten av 70-talet.

Jag och min dåvarande flickvän var 19 år och hon arbetade i restaurangvagnen, jag reste med.

In i restaurangvagnen kom en okänd och berusad man, cirka 25 år, och satte sig ner, han beställde öl ett flertal gånger. Efter någon timme stapplade denne man in i köket på restaurangvagnen. Han var upprörd och nästan förtvivlad. Han undrade om vi tagit hand om eller sett en plastpåse full med skrivna A4-ark och påstod att hela hans liv hängde på dessa papper.

Vi försökte lugna honom och sa att vi skulle fråga konduktören om han tagit tillvara påsen och att vi skulle gå ut i tåget och leta efter den. Vi tänkte inte då på att påsen med de maskinskrivna A4-arken var speciellt värdefulla.

Vi fick någorlunda klart för oss i vilken vagn han suttit och gick dit, vi hittade platsen och frågade en gammal tant på platsen bredvid om en man på cirka 25 år suttit där.

Tanten bekräftade att så var fallet. Vi frågade om hon sett en plastpåse full med papper, vi letade tillsammans och hittade påsen under stolarna.

Väl tillbaka i restaurangvagnen gav vi påsen till den förtvivlade mannen. Han tackade oss högljutt med stora gester medan han berättade att det var ett bokmanus, hans första riktiga bokmanus, och att han skulle träffa en förläggare. Han firade upphittandet av plastpåsen med ytterligare ett antal öl.

Några månader senare kom romanen Jack ut i bokhandeln, vi köpte och läste den utan att tänka på att senare hälften av 1900-talets stora generationsroman kunde ha städats bort för all framtid ute på Hagalunds rangerbangård. I dag vet alla vem denne man är.

C G ViklundAv: Mattias Petersson
E-post: matper41@hotmail.com
Plats: Borgholm

Träffade Lundell efter konserten i Borgholm den 26 Juli 2005. Det var bara vi (min son och jag) och Ulf Lundell, bandet och en kille till som var kvar där då, när Ulf kom ut.

Han signerade ett antal affischer åt oss. Han sa inte så mycket , men höll med mig om att det var en kanonkonsert, samt hejdå när han gick.

Har ju träffat honom ett antal gånger nu men det är ju alltid kul att träffa KUNGEN.

/MattiasAv: Magnus Hallberg
E-post: ?
Plats: Sthlm

Tjenare. Jag har tre små stories.

Vid sommarens (typ 1995-98) Sthlmskonsert på skansen stod vi & diggade som vanligt. Kungen (Uffe! - inte Barktönten) kastar ut sitt plektrum & min polare fångar det. Han ger det omgående till mig eftersom han vet att jag är ett större fan - vilken polare va?

Ngn minut senare lägger sig Uffe på rygg över staketet, rakt ut bland publiken & då passar jag på att dra ett par riff med hans eget plektrum (med han själv som ackordtagare) - Helt sjukt ju!

Nästa story är inte ett möte men nästan ändå.. En god väns mor dog helt oväntat härom året & ibland lådor & skräp hittade hon ett par orginal pressfoton från en konsert 1993.

Mamman var vid den tiden reporter på ngn av dagstidningarna. Jag fick dem & ramade in dem tillsammans med plektrumet (se ovan) det blev väldigt nice...

Story tre är inte så speciell. Jag gick i samma klass som Sanna Lundell i Uppsala våren -99 (tror jag att det var). Hon var inte överdrivet rolig.Av: Jenny Frank
E-post: Jenkan_1222@hotmail.com
Plats: Västerås

Egentligen har jag ju inte träffat honom på riktigt men det kändes verkligen som att man kände honom när jag o min kompis var på konsert det här året.

Det var nästan bara jag o min kompis som hoppade runt och sjung med längst fram. Det var i låten St monica det hände.

Janne bark kastade ut en handduk och min kompis fick den såklart...:( Jag vart såå avunssjuk. Men då kom Ulf Lundell fram precis efter den hon hade fått handduken och frågade inför alla om jag ville ha hans handduk. Gissa vad jag svara...

Jag vart jätte glad å började nästan att tjura. Han kastade den och sen efter 20 minuter en halvtimme så kastade han ut en vattenflaska till mej. Så jag är jätteglad just nu.

Har en hel vägg med Ulf Lundell prylar där bla dem sakerna sitter. Ser dem vare dag när jag vaknar o tänker tillbaka till den koserten. Det är klart den bästa konserten.:) Skulle bara säga det! Hare bra alla!Av: Sven P-T
E-post: svenpt@hotmail.com
Plats: Lund

Hej alla Fans och vänner!

Jag måste dela med mig av en märkvädrig händelse som jag var med om för snart 14 år sedan.

Jag stod i kön på posten här nere i Lund, när jag såg att någon framför mig tappade en liten svart bok. Jag tog upp den, tittade på den, det var en naggad liten anteckningsbok som var bucklig från vätska.

Jag vände mig om för att se vem det var som tappat den och skulle precis springa efter personen, då jag lade märde till att det precis såg ut som den store Lundell.

Jag såg honom visserligen bara bakifrån men vem känner inte igen det håret. Han försvann i en faslig broska och jag insåg att jag inte skulle hinna ikapp.

När jag sedan öppnade boken för att se vad de innehöll så blev jag förstummad, jag kunde inte andas, på första sidan stod "Kvinnor", jag bräddrade igenom boken och insåg att det var ett utkast till ett album, 22 låtar, texter och ackord, låtordning, arrangemang mm.

Lämnade jag igen boken kanske Ni undrar? Well, har Lundell någonsin släppt en skiva med den titeln?Av: Daniel Rehnsfeldt
E-post: ?
Plats: Kristianstad

En regnig dag...

Förra sommaren var vi på en studentskiva i Kristianstad. Efter att studenterna sprungit ut var vi tvungna att spendera några timmar innan studenten i fråga skulle komma hem.

Efter att ha fikat och börjat gå mot bilen öppnar sig himlen och regnet öser ner. Vi tar skydd under en markis och står av ngn anledning och snackar om Uffe när min svärfar drar mig lite i armen och ber mig titta tvärs över gatan.

Vem går där? Uffe i egen hör person! Jag fick panik eftersom jag inte hade ngt att få en autograf skriven på. Men jag fick ändå uppleva mannen, myten, legenden på nära håll. Stort, mycket stort...

/DanielAv: Robin Sörbom
E-post: hounddog92@hotmail.com
Plats: Kalmar

Hej. Mitt namn är Robin. Jag är 13 år och ett ganska stort Uffe-fan (Favoritlåt: Danielas Hus) men jag tycker egentligen att Lars Winnerbäck är åtminstone lika bra. Men iallafall.

En av de största Lundell-samlarna jag känner till och känd på både denna sajten och t.ex ulflundell.just.nu är Mattias Petersson. Det är min pappa. Så därför ligger det väl lite i släkten.

Jag har varit på en konsert med Lundell. Tillsammans med min pappa. Jag finns med på en del bilder på sajten från Pappa (Jag har svart och gul mössa :P.) Vi står och pratar med Uffe.

Det var konserten i Kalmar 2003 Club Zebra-turnen. (Club Zebra är min favorit-skiva). Så vi träffade honom efter konserten för att få lite grejer signerade. Jag fick en autograf på en affisch som jag köpt på konserten. Jag hade även köpt en grön tröja på konserten som jag bad om att få signerad.

Jag frågade honom varpå han svarade typ: "visst". Han och Janne Bark höll i tröjan (medan jag hade den på mig :) ) och så sa han något i stil med: "Det går ju knappt, den är ju så jäv*a mörkt) men han signerade iallafall och det syntes rätt bra.

Tyvärr så har vi råkat tvätta tröjan en gång men det syns lite svagt. Numera sitter den på min vägg... Ska även på Lundell i slottsruinen 26 Juli... (och Winnerbäck 12 Juli)

/RobinAv: Eva
E-post: ebt@comhem.se
Plats: Lund

Minnet av "mötet" med Ulf Lundell i början på 80-talet vid bardisken på AF i Lund aktualiserades för en mamma häromdagen då dottern genom sin journalistutbildning var på Konstrundan i Skåne och intervjuade konstnärer.

Hon berättade, som inom parantes, att det på ovanvåningen på ett ställe hon varit fanns en utställning av Ulf Lundell. "Vad?", undrade hennes mamma. "Vad gör han nu? Målar? Fotar? Eller vad?"

Dottern hade aldrig gått upp på ovanvåningen. En förfärad mamma berättar för dottern om Lundells storhet i mångfald och "anklagade" dottern för att inte ens ha gått upp och kollat!

Ja, dottern vet inte mycket om Ulf Lundell, 24 år ung. Sa eftertänksamt att hon kanske borde ha kollat.

Mamman berättade för dottern om hur det var den där gången när hon mötte Ulf Lundell, att det börjat med att ett sus som gick genom AF-lokalen i Lund. Vad? Var det Ulf Lundell som gick förbi?

Själv satt mamman i ett sällskap med tio damer. Efter en tenta i litteratur kände sig modern ganska modig. Sa till gruppen att hon skulle gå och fråga om Lundell ville sitta vid deras bord.

Endast den närmsta väninnan trodde henne. "Hon gör det", sa väninnan. Jodå, den yra tentamenslyckliga kvinnan, som moder berättar för sin dotter tjugofem år senare, går fram till Lundell och frågar honom hur det känns att vara så uppstyckad/instoppad i en massa bokhyllor bland en massa andra författare och hur känslan var kring det.

Det var nog ingen fråga Lundell fått tidigare. Så blev han nerbjuden till vårt bord. Visst. Det var verkligen en slags "triumf" att gå armkrok med Lundell ner mot tio väninnor.

De gapade stort, tappade andan. Min väninna vände sig inte om. Hört efteråt att någon sagt: "Nu kommer de". Visste min väninna redan innan.

Så hade vi det trevligt vid bordet. Tills en yngling som saknade respekten för en kändis kom och tjatade...

I vilket fall fick modern berätta historien om då hon "träffade" Lundell på AF i Lund i början av 80-talet.

/EvaAv: Johnny Karlsson
E-post: johnny_karlsson74@spray.se
Plats: Luleå

Tjena!

Sett Uffe live 6 gånger ungefär och stötte faktiskt ihop med honom på gatan i Luleå under Sjöslaget -93. Under marknaden på stan rådde stor trängsel och jag råkade stöta i hop med en kille som hade en kamera med stort objektiv runt halsen.

Jag vände mej om för att mer eller mindre be om ursäkt men fick inte fram ett ord till killen utan ropade istället till min polare: Kolla det var ju Uffe! Lundell hade redan tagit dej vidare i trängsel men vände sej om och smajlade.

Såg Måne över haväng konserten senare på kvällen. Den var så jävla bra!!!

/JohnnyAv: Theresia Andersson
E-post: ?
Plats: Krukmakargatan

Jag kunde inte följa med på konserten på Skansen för vår son var så liten. Bestämde mig för att försöka få tag på Uffe och be honom säga några ord till min pojkvän som skulle gå med några vänner istället.

Först var jag inne i portar runt Zinken och letade... hmmm... med barnvagn och i 30 graders hetta... vet ju att han ska finnas nånstans där. Vi hade ju sett honom några gånger tidigare.

När jag mer eller mindre gett upp, står han brevid mig! På övergångsstället på Hornsgatan. Han e snabb den lille rackarn, hann ifatt honom på Krukmakargatan och bad honom faktiskt att hjälpa mig och fria.

Först blev han generad och sa Nej och gick iväg, slängde ur sig över axeln. - Det vågar jag inte, det måste du göra själv. Jag ylade längs gatan att jag måste vara hemma och passa sonen ;) Gav upp och traskade hemåt.

Plötsligt är det någon som ropar efter mig... och frågar vad min pojkvän heter... och lovar att göra det om han kommer ihåg. Han gjorde det! Theresia friade till Kristian på konserten på Skansen... och han svarade JA!!!

/TheresiaAv: Johan Nilsson
E-post: johan.nilsson_7@mail.kalmar.se
Plats: Club Zebra turnén 2003, Kalmar sporthall

Uffe å grababrna spelade St. Monica, och direkt efter ett "uh uh, uh uh, du ser ut som jag vill kyssa dig..." så börjar han prata, vad jag har hört efteråt så sa han ungefär: "Nu vill jag att alla damer här inne ska sjunga, killarna håller käft!"

Men givetvis så hör inte jag och mina polare det, så vi fortsätter att skråla. Ulf blir vansinng!

Peckar på mig och skäller ut mig inför hela hallen! Han sa nått i stil med "har du inte lärt dig i skolan att man ska hålla käft!" Jag tystnar givetvis och låter honom fortsätta.

Jag blev väldigt skärrad så jag håller låg profil under resten av konserten. Men när konserten är slut så tackar Ulf och bandet, Uffe tar då fram ett munspel, folkmassorna framme vid scenen trängs för att få tag på det, men Uffe pekar på mig och jag, som i slowmotion, klänger mig över dom som står längst fram och får tag på munspelet, han ger mig det och tar mig sedan i hand och blinkar med ena ögat!

Hur stort som helst. Endast 10 minuter senare blir jag erbjuden 2000 kr av en gubbe, men jag tackade nej.

Denna berättlese finns även beskriven lite kort på en recension på denna siten.

Mvh JohanAv: Ann-Charlott Sigge
E-post: ann-charlott.sigge@telia.com
Plats: Eskilstuna, Stockholm

Hej Jag har träffat Ulf tre gånger, första gången var i Eskilstuna 7 juli -96 då jag vid frukosten på det hotell vi hade tagit in på, efter att ha varit på en Lundellkonsert, till min stora lycka upptäckta att han hade bott på samma hotell.

Efter att jag hade samlat mig lite, gick jag fram till honom för att be om en autograf och prata lite, men jag vågade inte stanna länge av rädsla för att störa honom så tidigt på morgonen.

Andra gången var då jag vid ett besök i Stockholm 7 dec. -96 fick höra genom högtalarna på NK att han om en timme skulle signera sin nya bok (texter och noter) som han gav ut 1996.

Tredje gånger var åter vid ett besök i Stockholm 31aug. - 04. Jag blev så väldigt överaskad av att möta honom då jag gick på Gallerian, reagerade så inpulsivt och sträckte ut armen för att hejda honom, då drog han sig kvickt undan och nästan sprang iväg kändes det som, jag ångrade mig så väldigt efteråt att jag inte bara hade sagt hans namn.

Jag mailade till honom om det och förklarade varför jag hade reagerat så häftigt, då svarade han så väldigt fort och förklarade sitt handlande, jag förstår ju också så väl, att han blev skrämd då jag sträckte ut armen och försökt ta på honom, (det får bara hans nära och kära göra) hade jag bara sagt hans namn hade han stannat och skrivit en autograf och pratat lite.

/Ann-Charlott SiggeAv: Therese Erikssson
E-post: Tess_eriksson@hotmail.se
Plats: Orminge

För ca 25 år sedan var jag ute och promenerade runt sjökanten i skogen bakom Orminge med min Farmor. Jag såg en "farbror" (jag var 10 år) som kom gående mot oss. Han hade svart rock på sig. När han var tillräckligt nära oss hälsade han och gick vidare.

Jag talade om för farmor vem det var. Hon visste inte hur han såg ut, bara vem Lundellskans son var till namn. Hon bodde nära hans föräldrar och umgicks med dom.

/ThereseAv: Karl Nordin
E-post: nordin_karl@hotmail.com
Plats: Göteborg

Det var sommaren 1986 och jag hade just avslutat ett orkesterrep med några klasspolare när jag gick i sjuan. Det uppstod meningsskiljaktigheter kring vem som egentligen skrivit Sextisju, sextisju. Alla andra trodde att det var Pugh Rogefeldt.

Då får vi se självaste Uffe komma gående längs gatan, helt cool ätandes en korv med bröd. Kolla, där är ju Uffe, skrek en av killarna. Vi går fram och frågar han...

Uffe förklarade lugnt och stilla hur låten kommit till. Gissa om killarna blev förstummade av beundran när de fick höra detta ur hans mun. Min stora hjälte!!! Vi bjöd in honom till kvällens spelning i matsalen men Uffe dök dessvärre inte upp.

/KarlAv: Ulrika Nerd
E-post: ulrika.nerd@telia.com
Plats: Malmö

Det var igår. Jag hade varit som ett åskmoln i två veckor tills jag kom in på Hansacompagniet i Malmö och såg Uffe där.

Han satte sig och åt i restauranten och jag stod och tittade på honom i tjugo minuter tills han gick därifrån. Då gick jag fram och frågade om jag kunde få en autograf.

Uffe ville nog inte bli igenkänd och skrev snabbt, mumlade "tack, tack" och försvann, men log mot mig när han lämnade köpcentrat en liten stund senare.

Jag trodde inte att man kunde bli lyckligare än vad jag var då, tills jag såg honom på Folk å rock idag... Han såg lycklig ut, och det är inget mot vad jag är...

/UlrikaAv: Conny Hansson
E-post: conny.h@telia.com
Plats: Norrlandståget

Gjorde lumpen 1980-81 i Falun & skulle under permis åka tåg till Ö-vik.

Läser "Sömnen" för att få tiden att gå. Byte i Gävle, och i nya kupén sitter UFFE. Gissa om jag blir glad och upprymd, passar ju utmärkt att få boken signerad.

Han verkar trött och sliten, så jag låter honom sitta ifred, utan att prata eller fråga eller bedyra hans förträfflighet. Han verkar uppskatta tystnaden.

När jag sen skall kliva av säger han helt kort "Vi kanske ses" och jag svarar att "Till sommaren blir det i så fall min 4:e konsert med dig". Då ler han och säger "Kul, tack ska du ha".

/ConnyAv: Dan Alvarson
E-post: dan.alvarson@riksdagen.se
Plats: Ritz, Stockholm

Hej.

1986 befann jag mig en kväll på den numera insomnade rockklubben Ritz i Stockholm.

Nöden styrde mina steg mot herrmuggen och väl därinne stod en överförfriskad Lundell vid rännan och sjöng Springsteens "Hungry Heart" för full hals.

Jag stämde in i sången och tillsammans nådde vi oanade musikaliska höjder.

När skrålandet var över frågade jag om vi skulle ta "The River" också, men han bara tittade på mig med ett snett leende och sa:
"Så djävla kul ska vi inte ha i kväll".
"Nej, det har du nog rätt i", sa jag.
"Just det", sa han och försvann ut i vimlet igen.

Själv stod jag kvar och kände mig både upprymd och en smula snopen...

/DanneAv: Martin Eliasson
E-post: oppnalandskap@spray.se
Plats: Göteborg

Mitt korta möte med kungen inträffade på en skivsignering i Göteborg julen 2000, när han hade släppt I ett vinterland.

Jag hade ingen aning att han var i stan för att signera skivor men när jag gick förbi skivaffären så såg jag att han satt där inne, så det var en självklarhet att snällt ställa sig i kön.

Nu var det så att jag visste att jag redan skulle få skivan i julklapp, men detta tillfälle tänkte jag inte gå miste om (exemplaret som mina föräldrar hade köpt fick min dåvarande flickväns föräldrar i julklapp, även dem stora Lundell fantaster).

Jag låg i lumpen vid denna tid och bad honom signera skivan "till den ensamme soldaten". Han gjorde det och gav tillbaka den med ett leende. Jag gick på svaga ben ut från affären, jag hade möt kungen!

I ett vinterland skivan (med flera av hans skivor) spelades ofta och mycket på logementet efter det...

/MartinAv: Katarina Sterner-Wallin
E-post: k_sternerwallin@hotmail.com
Plats: Söder, Stockholm

Hej,

Jag träffade Ulf för ungefär 3 år sedan. Vi hade brevväxlat i några månader och en eftermiddag i februari träffades vi och tog en fika på ett café på Söder.

Jag var otroligt nervös vid tillfället och minns ärligt talat inte så mycket. Jag minns dock att vi gick till kodak-butiken mittemot efteråt där han köpte en engångskamera och bad expediterna ta foton på oss. Kul minne minst sagt, minne för livet!

Ha en fortsatt trevlig dag!

/KatarinaAv: Jocke Nilsson
E-post: jocke.nilsson@post.se
Plats: Malmö

En gång så var jag på 7/11 i Malmö. Då kom det fram en man och sa till mig: "Har du sett den där skiten?" och pekade på numret av Café där en journalist skriver om hur Ulf Lundell "stal" hans flickvän.

Då såg jag - till min stora glädje- att det ju var Uffe själv. Jag blev så till mig att jag glömde be om autograf.

' Jag svarade något lamt om att Slitz var bättre, det höll han med om. Sen tog han ett bett på sin rullbandskorv och gick ut ur butiken. Det berättar jag om ofta för alla som vill höra.

/JockeAv: Magnus Arvidson
E-post: ?
Plats: Stockholm

02.10.07 Club Zebra
Lundell signerar nya skivan på Åhléns. Jag får mitt exemplar med texten: "Gå ut och var glad din djävel". Lundell på toppenhumör, har ett ord över till alla.

Jag frågar om jag får ta en "kompisbild" med båda på kortet och han svarar "Tror inte det grabben". Kändes ganska bra, jag menar lite rockstar måste han vara. Ledin hade säkert gått med på det...

Berättar: Magnus

Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm
Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm.
Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm
Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm.
Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm
Lundell signerar Club Zebra på Åhléns City Stockholm.


Av: Lollo Wildén
E-post: lollo.lena@swipnet.se
Plats: Norrköping

Ett litet minne bara. Det var hösten-71 och Uffe och jag låg på rygg i gräset och tittade på Drakenplanen som ständigt sniffade över Wiaborg (Wiahem), vi hade spelat poker hela natten och slängt författare i huvudet på varann (han duckade alltid för Ekelöv) och kontrade med Dylan (han var för fan ingen författare).

Nåja då säger Uffe; "Jag ska ta mig fan bli större än din Ekelöw". Jag ville så gärna tro honom, jag hade precis köpt 4 st "Modus Vivende, Molngrabb" av honom för 40 spänn, och visste att han var den som skulle bli schamanen av oss två.

Jag bor en mil från Wian nu och Drakenplanen är sålda till Österike, det är lugnt nu över slätta!

Jag har ju träffat honom massa ggr sedan dess, men det var då, under drakarna, som jag såg schamanen.

Håll i hatten, det kan komma en drake.

/LolloAv: Mattias Petersson
E-post: matper41@hotmail.com
Plats: Stockholm

Har fått affischen i skivan Club Zebra signerad av Lundell, samt ett handskrivet brev. Jag skickade ett brev till honom (Ulf Lundell) och bad honom skriva "Till Mattias - en slugger".

Då skrev han i brevet: "Sluggern i " Slugger" är en våldtäktsman, vill du verkligen att jag ska skriva det?" /Ulf Lundell.

Brevet sitter inramat på min vägg. Så han skrev bara "Till Mattias" på affischen, plus autografen och datum naturligtvis.

/MattiasAv: Love
E-post: phenomenon59@hotmail.com
Plats: Varberg

Jag och en polare hade tagit in på Stadshotellet i Varberg för att festa och kolla på Uffe. På väg ner i hissen står vi, ganska så bra i gasen, och snackar om hur j-a suverän han är på scen och vilket ruggigt ös gubben fortfarande kan åstadkomma.

Efter ett tag slutar kompisen bara att prata, svarar inte ens. När hissen är nere och vi ska kliva ut upptäcker jag att vi hela vägen ner stått ensamma i hissen med Janne Bark! Fan va pinsamt!

/LoveAv: Patrik Sönnerfors
E-post: patrik.sonnerfors@swipnet.se
Plats: Nyköping

Hej!
En rätt fånig och feg berättelse men i alla fall. Jag och min vän Klas Elf och hans mamma Margareta var väldigt tidiga till spelningen på kvällen, så när vi gick förbi staketet så satt hela bandet bara ca 5 meter därifrån.

Vi kom av oss och bestämde att man kan ju inte ropa på Uffe, det är ju som att ropa på GUD, så vi ropade efter Janne Bark istället: JANNE!

Janne Bark vinkade glatt och vi fortsatte som 3 fåntrattar...

/PatrikFler berättelser
Denna sida är mycket populär och många läsare har skickat in berättelser på hur det gick till när de träffade Uffe. För att sidan inte ska bli för stor har en del äldre berättelser flyttats till en uppsamlingssida. Besök denna sida för att läsa fler spännande historier!Berätta om när du träffade Uffe
Skriv ner din berättelse om hur det gick till när du träffade Uffe. Börja med att fylla i personuppgifter och e-postadress och skicka detta till alltomuffe via vår kontaktsida.


Sök på alltomuffe.nu
Ulf Lundell nyheter
Senaste Ulf Lundell nyheterna hittar man på uffeboggen


alltomuffe.nu på Facebook


Biljetter konserter


Begagnade Ulf Lundell prylar
Saknas det något i Lundellsamlingen? Ett bra sätt att få tag på ovanliga och svåråtkomliga Ulf Lundell prylar är att leta på en auktionswebbplats.
Traderas webbplats finnns ofta många Lundellobjekt.


Länkar

Roller
Författaren
Konstnären
Poeten
Rockartisten
Läsarnas
Autografer
Biljetter
Bokrecensioner
Då träffade jag Uffe
Favoritlåtar
Konsertrecensioner
Lundellprylar
Lassie-historier
Singelrecensioner
Skivrecensioner
Om alltomuffe.nu
Uffebilder
Uffecitat
Upptäckter
Verken
Antologierna
Böckerna
Covers av Lundell
Covers på Lundell
Diktböckerna
DVD
Filmerna
Kassetterna
Konstverken
Ljudböckerna
Lyssna on-line
Mest sålda
Låtarna
Notböckerna
Promotionskivorna
Samlingsskivorna
Singlarna
Skivorna
Talböckerna
Texterna
Turné
Turnéprylarna
Videos
Övrigt
Ackorden
Artiklarna
Bokrecensionerna
Bröllop
Böcker om Lundell
Frimärkena
Frågesport
Kalendern
Konsertrecensioner
Kvinnorna
Köp/byt/sälj
Lundellfakta
Länkarna
Mobiltelefonlåtarna
Månadens fråga
Nyheterna
Presenttips
Singelrecensioner
Skivrecensionerna
Sommarpratare
Sök om Uffe
Sajtrelaterat
Nyhetsbrev
I media
Kontakt
Länka hit
OFF/FAQ
Sajtens historia
Tack till